ДБР заперечило, що майно 5 каналу і Прямого заарештували

ДБР заперечило, що майно 5 каналу і Прямого заарештували

7 Січня 2022
4170

ДБР заперечило, що майно 5 каналу і Прямого заарештували

4170
ДБР: «У зв’язку з прийняттям згаданого судового рішення будь-яких обмежень діяльності засобів масової інформації не відбулося».
ДБР заперечило, що майно 5 каналу і Прямого заарештували
ДБР заперечило, що майно 5 каналу і Прямого заарештували

Інформація про арешт активів 5 каналу та Прямого не відповідає дійсності, заявляють у Держбюро розслідувань.

«У зв’язку з прийняттям згаданого судового рішення будь-яких обмежень діяльності засобів масової інформації не відбулося», — йдеться у повідомленні ДБР.

У Держбюро вважають, що суд обґрунтовано прийняв рішення про арешт майна експрезидента Петра Порошенка, що поширюється «на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна належить йому на праві власності, зокрема це об’єкти нерухомості, корпоративні права та інше». 

Напередодні, 6 січня, після рішення Печерського райсуду Києва, партія «Європейська солідарність» поширила заяву щодо каналів, які раніше належали Порошенку. У ній ішлося, що майно 5 каналу та Прямого заарештоване. 

У листопаді 2021 року лідер «Європейської солідарності» продав Прямий і 5 канали новоствореному холдингу «Вільні медіа». Його акціонерами стали однопартійці Порошенка та менеджери цих каналів. Причиною створення «Вільних медіа» став антиолігархічний закон, який підписав 5 листопада президент Володимир Зеленський.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4170
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду