Казахське телебачення показало «зізнання» відомого музиканта, що він нібито протестує за гроші

Казахське телебачення показало «зізнання» відомого музиканта, що він нібито протестує за гроші

9 Січня 2022
5311

Казахське телебачення показало «зізнання» відомого музиканта, що він нібито протестує за гроші

5311
Вікрам Рузахунов є лауреатом міжнародних фестивалів, він приїхав до Алмати на заплановані концерти.
Казахське телебачення показало «зізнання» відомого музиканта, що він нібито протестує за гроші
Казахське телебачення показало «зізнання» відомого музиканта, що він нібито протестує за гроші

9 січня в ефірі казахського телебачення, зокрема на державному каналі Qazaqstan, вийшов сюжет, де відомий музикант каже, що за гроші вчиняв мародерство на мітингу. При цьому на його обличчі помітно синці, повідомляє казахське бюро «Радіо Свобода»

Глядачі відразу впізнали у затриманому джазового музиканта і піаніста Вікрама Рузахунова. Він є лауреатом міжнародних фестивалів, членом спостережної ради фонду «Центральна Азія — арт-менеджмент». Мешкає у Киргизстані.

Військові затримали його в Алмати за підозрою в участі у заворушеннях під час протестів.

На відео в сюжеті пан Рузахунов каже, що він безробітний. Також повідомляє, що невідомі 1-го січня запропонували йому близько 200 доларів, аби він приїхав із Киргизстану в Алмати для участі в акції протесту. Для цього йому нібито придбали квиток та поселили у квартирі, де вже перебували вихідці з Таджикистану й Узбекистану.

Виходу цього сюжету найбільше зраділи рідні музиканта, які не мали звісток про нього кілька днів.

Його шанувальники повідомляють у місцеві медіа, які теж поширили відеозапис, що у сюжеті зняли відомого піаніста Вікрама Рузахунова, і що він ніколи не був безробітним.

Як з’ясувалося, до Казахстану пан Рузахунов часто приїздив із концертами та працював тут. Ті, хто бачив сюжет, припускають, що перед відеозаписом музиканта катували і змуcмили говорити неправду.

Прокоментували сюжет казахського телебачення і в МВС Киргизстану. Тут поінформували, що пан Рузахунов придбав квиток до Алмати ще в грудні, задовго до початку протестів. 2-го січня він дійсно відлетів до Казахстану для проведення концертних програм. У МВС заявили, що проводяться заходи щодо з'ясування усіх обставин затримання музиканта.

У Бішкеку на батьківщині музиканта біля посольства Казахстану пройшла акція протесту. Наразі Бішкек скерував Казахстану ноту протесту.

Загалом у ці дні у Казахстані було затримано близько шести тисяч учасників протесту. Під час силових операцій із застосуанням зброї загинуло 134 людини. Втім, остаточної статистики щодо загиблих і тисяч поранених ще немає.

Фото: телеграм-канал ЧДТ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5311
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гиви
841 дн. тому
Наловили более 100 иностранцев.Теперь начнут "агитировать",зажимая яйца,пальцы и все.что попадет под пресс.После такой "агитации" скажут все,что прикажут,вплоть до того,что они из другой галактики.У ГБ засРаши это очень "качественно" отработано.
сергій
841 дн. тому
Ви вірите в цю брехню. Щоб відомий музикант за двісті доларів їхав іншу країну на мітинг?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду