detector.media
05.01.2022 08:31
ДБР заперечує, що відкликало клопотання про арешт Порошенка
ДБР заперечує, що відкликало клопотання про арешт Порошенка
Адвокат експрезидента припускає, що відкликане клопотання стосувалось іншої особи, що фігурує у тому ж провадженні.

Державне бюро розслідувань заявило, що оприлюднена в ЗМІ інформація про нібито відкликання з Печерського районного суду міста Києва 29 грудня 2021 року слідчим ДБР клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно експрезидента, народного депутата Петра Порошенка не відповідає дійсності.

До цього ЗМІ з посиланням на ухвалу Печерського райсуду повідомили, що клопотання про його арешт нібито відкликали для доопрацювання.

Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань у коментарі «Бабелю» сказав, що знає про це судове рішення, і припустив, що воно може не стосуватися його підзахисного.

«Єдине, що ми знаємо, що в реєстрі справді є ухвала судді Соколова про те, що в тому ж провадженні відкликано щодо певної ОСОБИ_1 клопотання про запобіжний захід... Мова про те, що, наймовірніше, ця ухвала не стосується Петра Олексійовича», — сказав він.

Провадження, в якому фігурує Порошенко, розслідується за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

Нагадаємо, 17 грудня представники ДБР намагались вручити Петру Порошенку повістку у справі про постачання вугілля із тимчасово окупованих територій. Але він проігнорував їх, сів у авто та поїхав. Наразі він перебуває за кордоном.

20 грудня 2021 року ДБР повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям.

Порошенко заявив, що повернеться в Україну в січні.

Фото з фейсбук-сторінки Петра Порошенка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY