Hromadske закриває програму «В темі» (ОНОВЛЕНО)

Hromadske закриває програму «В темі» (ОНОВЛЕНО)

2 Січня 2022
3429

Hromadske закриває програму «В темі» (ОНОВЛЕНО)

3429
Ведучий Олексій Братущак продовжить співпрацю з каналом.
Hromadske закриває програму «В темі» (ОНОВЛЕНО)
Hromadske закриває програму «В темі» (ОНОВЛЕНО)

На hromadske вирішили закрити проєкт «В темі». Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив автор і ведучий Олексій Братущак. За його участі програма виходила два роки.

«Останнім часом в ФБ було багато дописів моїх колег з Громадського про звільнення. Пов'язано це з певним переформатуванням. Закривається і наша програма "В темі"», — зазначив він. Журналіст подякував за співпрацю команді, відзначивши роботу редактора Ігоря Шевчука та режисера Дмитра Єршова.

У коментарі «Детектору медіа» Олексій розповів, що він залишиться працювати на каналі: «Я на "Громадському" буду готувати матеріали на політичну тематику». 

Останній випуск «В темі» команда готувала у кінці грудня. «Ігор Шевчук пішов раніше, працює на "Радіо Свобода". Дмитро Єршов також співпрацює з "Радіо Свобода". Знаю, що ним цікавились інші медіа, які мають YouTube-проєкти. Частина YouTube-фахівців "Громадського" залишаються і будуть готувати матеріали відповідно до нової стратегії», — прокоментував Олексій Братущак.

До закриття програми, на його думку, призвели не лише економічні фактори.
 
«У нас був гарний період, коли наші відео збирали сотні тисяч переглядів та потрапляли в тренди YouTube. Потім відбувся загальний спад по YouTube-каналу hromadske, який ми не змогли подолати», — відзначив лідер проєкту «В темі».
Також робота в програмі вплинула на його життя: «Був період одночасного хейту з боку прихильників Шарія та Стерненка. І хоч вони знаходяться по різні ідеологічні сторони, але в своїх діях, сприйнятті інформації та маніпуляціях знаходяться на одному рівні. Плюс цей хейт співпав з атакою чорних політтехнологів, зокрема, щодо моїх дітей. І для мене особисто в тій історії була важлива підтримка моїх колег, за що їм окрема подяка».
 
А ще, каже Олексій Братущак, українським медіа доводиться конкурувати з блогерами, для яких стандарти журналістики не є найважливішими:
«Загалом сумно, що в нас навчилися підтримувати донатами різних блогерів, які годують свою аудиторію маніпуляціями, але досі недостатньо підтримують редакції, які намагаються подавати інформацію незалежно від ідеологічних та політичних уподобань. Тобто люди не просто перебувають у своїх комфортних бульбашках, а вони ще й платять гроші, щоб в них залишатися.
 
По суті, люди платять за маніпуляції. Краще б витратили ці гроші на курси медіаграмотності. Без росту рівня медіаграмотності аудиторії ситуація кардинально не зміниться».

У листопаді на hromadske оголосили, що переведуть частину команди на фріланс та закриють студійні шоу на YouTube. Таке рішення керівництво прийняло через необхідність знизити обсяги виробництва. Раніше у міжнародних інституціях зменшили обсяги фінансування ГО «Громадське телебачення» на 2022-ий рік.

У фокусі редакція планувала тримати більше аналітичних текстів та репортажів на суспільно важливу тематику.

Фото: Олексій Братущак/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3429
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду