5 канал і Прямий зустріли Новий рік із Порошенками

5 канал і Прямий зустріли Новий рік із Порошенками

1 Січня 2022
4227

5 канал і Прямий зустріли Новий рік із Порошенками

4227
На 5 каналі привітання Зеленського показали перед привітанням Петра і Марини Порошенків, на Прямому — після настання нового року.
5 канал і Прямий зустріли Новий рік із Порошенками
5 канал і Прямий зустріли Новий рік із Порошенками

5 канал і Прямий канал, які до 5 листопада 2021 року належали лідеру партії «Європейська солідарність» Петру Порошенку, в останні хвилини 2021 року показали привітання Петра та Марини Порошенків. 5 канал завершив показ привітання Володимира Зеленського за п’ять хвилин до настання Нового року, а Прямий показав його відразу після опівночі.

У привітанні Петра та Марини Порошенків йдеться про роботу їхньої команди, зокрема допомогу військовим, громадські ініціативи, а також дипломатичні зусилля: «Оборона країни від російської агресії — це спільна справа влади та опозиції. Усього українського народу. Коли я за кордоном, будь то канадський Галіфакс, Стамбул чи Варшава, забуваю про наші внутрішні розбіжності  і мобілізую світ на підтримку України». Про підозру в державній справі та арешт Петро Порошенко не згадував. 

5 канал та Прямий канал близько 17:00 31 грудня повідомили «Детектору медіа», що Офіс президента не надав їм трансляції новорічної промови Володимира Зеленського. Представники каналів кажуть, що попередні два роки також не отримували трансляції промови глави держави, натомість відео отримували від колег з інших каналів. «Детектор медіа» поки не отримав відповіді на запит до ОПУ та від директорки Директорату з питань інформаційної політики Офісу президента України Ірини Побєдоносцевої.

Нагадаємо, 5 листопада медійники, журналісти, громадські діячі та народні депутати створили новий медіахолдинг «Вільні Медіа», який придбав у Порошенка 100% корпоративних прав каналу Прямий та 5 каналу. Причиною створення медіахолдингу був названий антиолігархічний закон, який підписав 5 листопада президент Володимир Зеленський.

Зважаючи на дані Єдиного державного реєстру, розмір статутного капіталу медіагрупи становить 10 тисяч гривень. Співвласниками ТОВ «Вільні медіа» є десятеро людей, які володіють по 9% акцій: Лариса Губіна, Ірина Геращенко, Світлана Глуховська, Володимир Мжельський, Дмитро Жданов, Володимир Ар’єв, Святослав Цеголко, Ірина Фріз, Яна Конотоп та Вікторія Сюмар, а також ТОВ «Телеканал Прямий» та підприємство з іноземними інвестиціями у формі ТОВ «Телерадіокомпанія НБМ» (одна з компаній-власників ліцензії 5 каналу). Ці компанії володіють по 5% акцій. Відповідно до вимог антикорупційного законодавства, нардепи передали свої акції в управління трудовим колективам компаній. У холдингу окремо наголошували, що Петро Порошенко не фінансує, не контролює і не втручається в редакційну політику каналів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4227
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду