«Суд» в окупованому Криму залишив Нарімана Джеляла під вартою до 23 лютого

«Суд» в окупованому Криму залишив Нарімана Джеляла під вартою до 23 лютого

23 Грудня 2021
1070
23 Грудня 2021
16:20

«Суд» в окупованому Криму залишив Нарімана Джеляла під вартою до 23 лютого

1070
За звинуваченням у контрабанді вибухового пристрою та нібито диверсії на газогоні йому загрожує до 20 років позбавлення волі.
«Суд» в окупованому Криму залишив Нарімана Джеляла під вартою до 23 лютого
«Суд» в окупованому Криму залишив Нарімана Джеляла під вартою до 23 лютого

Так званий «Київський районний суд» в окупованому Сімферополі за клопотанням ФСБ продовжив термін тримання під вартою заступнику голови Меджлісу, журналісту та активісту Наріману Джелялу до 23 лютого 2022 року. Про це повідомляє «Кримська правозахисна група».

За словами адвоката Миколи Полозова, засідання відбувалося в закритому режимі, а його подробиці розголошувати не можна.

«Як з’ясувалося, рішення суддя ухвалила на підставі клопотання слідчого, якому здалося, що розгляд справи у відкритому режимі може загрожувати безпеці учасників процесу. До того ж, без сумніву, жодних документів, що обґрунтовують ці припущення, приміром, довідок за результатами оперативно-розшукових заходів або інших доказів, слідчий не надав», – розповів Полозов.

Захист планує оскаржувати це рішення «суду». 15 грудня у справі завершилось попереднє розслідування.

Провину за жодним із пунктів обвинувачення фігуранти не визнають.

Нагадаємо, 4 вересня 2021 року представники окупаційної влади в Криму провели обшуки і затримали п’ятьох людей, зокрема Нарімана Джеляла в межах справи про «диверсію на газопроводі» в селі Перевальне.  

6 вересня підконтрольний Кремлю «суд» ухвалив рішення про арешт затриманих. Джелялу за цією справою загрожує до 20 років позбавлення волі. 

Фігурантів справи звинувачують у п. «а», «б» ч. 2 ст. 281 (вчинення диверсії організованою групою, що спричинило заподіяння значної майнової шкоди), ч. 4 ст. 222.1 (незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, скоєні організованою групою), ч. 3 ст. 226.1 КК РФ (незаконний перетин через митний кордон Митного союзу в рамках ЄврАзЕС вибухового пристрою, скоєний організованою групою) КК РФ.

Напередодні затримання Наріман Джелял перебував у Києві на саміті «Кримської платформи» 23 серпня. Влада України пов’язує затримання Джеляла, а також інших кримськотатарських активістів із помстою РФ за проведення міжнародного саміту, метою якого є деокупація Криму.

Фото: kanaldom.tv

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1070
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду