Росія тримає Нарімана Джеляла у найжорсткішій ізоляції від зовнішнього світу – адвокат

Росія тримає Нарімана Джеляла у найжорсткішій ізоляції від зовнішнього світу – адвокат

20 Січня 2022
1026

Росія тримає Нарімана Джеляла у найжорсткішій ізоляції від зовнішнього світу – адвокат

1026
25 січня «суд» в окупованому Криму вкотре розглядатиме апеляцію на продовження його арешту.
Росія тримає Нарімана Джеляла у найжорсткішій ізоляції від зовнішнього світу – адвокат
Росія тримає Нарімана Джеляла у найжорсткішій ізоляції від зовнішнього світу – адвокат

Заступника голови Меджлісу, журналіста та активіста Нарімана Джеляла тримають у СІЗО в окупованому Криму в жорсткій ізоляції від зовнішнього світу. Про це повідомив його адвокат Микола Полозов. 

«Наріман так само перебуває в найжорстокішій ізоляції від зовнішнього світу. Ні газет, ні радіо, ні телевізора не має. За місяць йому передали лише п'ять листів (попри те, що в СІЗО у цензорів лежить величезна пачка з десятків, якщо не сотень листів, які йому надіслали друзі, знайомі та просто небайдужі люди). Зрозуміло, що це завдання, яке поставила перед собою влада, – заглушити голос Нарімана, тотально ізолювати його. Зробити вигляд, ніби його не існує», – написав адвокат.

Полозов додав, що наразі Джелялу дозволяють брати книги з тюремної бібліотеки. Журналіста продовжують тримати у так званому «спецблоці» для особливо небезпечних арештантів.

За словами адвоката, Джелял чекає на вручення обвинувального висновку, коли його підпише прокурор. 25 січня підконтрольний Росії «Верховний суд Криму» має розглянути апеляційну скаргу захисту на останнє продовження запобіжного заходу. 

Нагадаємо, 4 вересня 2021 року представники окупаційної влади в Криму провели обшуки і затримали п’ятьох людей, зокрема Нарімана Джеляла в межах справи про «диверсію на газопроводі» в селі Перевальне.  

6 вересня підконтрольний Кремлю «суд» ухвалив рішення про арешт затриманих. Джелялу за цією справою загрожує до 20 років позбавлення волі. 

Фігурантів справи звинувачують у п. «а», «б» ч. 2 ст. 281 (вчинення диверсії організованою групою, що спричинило заподіяння значної майнової шкоди), ч. 4 ст. 222.1 (незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, скоєні організованою групою), ч. 3 ст. 226.1 КК РФ (незаконний перетин через митний кордон Митного союзу в рамках ЄврАзЕС вибухового пристрою, скоєний організованою групою) КК РФ.

Напередодні затримання 23 серпня Наріман Джелял перебував у Києві на саміті «Кримської платформи». Влада України пов’язує затримання Джеляла, а також інших кримськотатарських активістів із помстою РФ за проведення міжнародного саміту, метою якого є деокупація Криму.

В окупованому Криму Наріман Джелял пробуде в СІЗО щонайменше до 23 лютого 2022 року.

Фото: qha.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1026
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду