Російську акторку не пустили в Україну через незаконне відвідування Криму

Російську акторку не пустили в Україну через незаконне відвідування Криму

19 Грудня 2021
1224
19 Грудня 2021
12:36

Російську акторку не пустили в Україну через незаконне відвідування Криму

1224
Зворотнім рейсом вона полетіла у Варшаву.
Російську акторку не пустили в Україну через незаконне відвідування Криму
Російську акторку не пустили в Україну через незаконне відвідування Криму

19 грудня Держприкордонслужба повідомила, що громадянці РФ, яка прибула в Україну рейсом із Варшави, заборонили в'їзд через незаконне відвідування Криму. 

Під час оформлення документів прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» встановили, що 32-річна росіянка порушувала порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму.

Вона прибула в Україну, щоб взяти участь у запланованих зйомках. За порушення норм українського законодавства її не пустили, а також заборонили в’їзд на 3 роки. Зворотнім рейсом вона полетіла у Варшаву. 

LIGA.net з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах пише, що мова йде про Любов Рєзіну, дівоче прізвище – Баханкова.

Нагадаємо, з 2015 року Міністерство культури України веде перелік осіб, які становлять загрозу національній безпеці. До нього потрапляють за поданням СБУ. Перелік уже містить понад 200 імен і постійно оновлюється. Діячі культури з цього списку не можуть гастролювати в Україні, а кіно та серіали з ними заборонені для трансляції.

У вересні до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, повторно внесли російського виконавця Моргенштерна. 29 квітня 2021-го він потрапив до списку як Валєєв Алішер Тагірович, а 15 вересня – як Моргенштерн Алішер Тагірович.

На літо 2021 року Моргенштерн планував концерти в Харкові, Одесі та Києві. Однак Мінкульт на підставі звернення СБУ включив Моргенштерна до чорного списку російських артистів.

17 червня Моргенштерн подав до Окружного адміністративного суду Києва позов до СБУ. 

2 липня ОАСК відкрив провадження за позовом Моргенштерна до СБУ.

На листопад 2021 року Моргенштерн планував концерти в Києві, Харкові та Запоріжжі. У вересні 2021 року СБУ додатково інформувала відповідні органи України про заплановані концерти цього виконавця.

Фото: ДПСУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1224
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду