detector.media
19.12.2021 12:36
Російську акторку не пустили в Україну через незаконне відвідування Криму
Російську акторку не пустили в Україну через незаконне відвідування Криму
Зворотнім рейсом вона полетіла у Варшаву.

19 грудня Держприкордонслужба повідомила, що громадянці РФ, яка прибула в Україну рейсом із Варшави, заборонили в'їзд через незаконне відвідування Криму. 

Під час оформлення документів прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» встановили, що 32-річна росіянка порушувала порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму.

Вона прибула в Україну, щоб взяти участь у запланованих зйомках. За порушення норм українського законодавства її не пустили, а також заборонили в’їзд на 3 роки. Зворотнім рейсом вона полетіла у Варшаву. 

LIGA.net з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах пише, що мова йде про Любов Рєзіну, дівоче прізвище – Баханкова.

Нагадаємо, з 2015 року Міністерство культури України веде перелік осіб, які становлять загрозу національній безпеці. До нього потрапляють за поданням СБУ. Перелік уже містить понад 200 імен і постійно оновлюється. Діячі культури з цього списку не можуть гастролювати в Україні, а кіно та серіали з ними заборонені для трансляції.

У вересні до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, повторно внесли російського виконавця Моргенштерна. 29 квітня 2021-го він потрапив до списку як Валєєв Алішер Тагірович, а 15 вересня – як Моргенштерн Алішер Тагірович.

На літо 2021 року Моргенштерн планував концерти в Харкові, Одесі та Києві. Однак Мінкульт на підставі звернення СБУ включив Моргенштерна до чорного списку російських артистів.

17 червня Моргенштерн подав до Окружного адміністративного суду Києва позов до СБУ. 

2 липня ОАСК відкрив провадження за позовом Моргенштерна до СБУ.

На листопад 2021 року Моргенштерн планував концерти в Києві, Харкові та Запоріжжі. У вересні 2021 року СБУ додатково інформувала відповідні органи України про заплановані концерти цього виконавця.

Фото: ДПСУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY