detector.media
12.12.2021 14:18
Гогілашвілі був у бронеавтомобілі посольства США та з охороною ГУР – Бутусов
Гогілашвілі був у бронеавтомобілі посольства США та з охороною ГУР – Бутусов
У суботу в мережі з'явилось відео, як Гогілашвілі на одному з українських блокпостів на в’їзді у Донецьку область свариться з правоохоронцями, які попросили в нього документи на перевірку.

Заступник міністра внутрішніх справ України Олександр Гогілашвілі для пересування використовував бронеавтомобіль посольства США. Про це у своєму фейсбуці написав головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов.

Бутусов розповів, що 8 грудня о 16:00 на блокпост «Долина» Краматорського району заїхали два автомобілі з цивільними номерами: Toyota Land Cruiser 200, де був Гогілашвілі, та Volkswagen Tuareg, у якому перебувала його озброєна охорона.

Гогілашвілі разом з людьми, які його охороняли, обурювався, що поліцейські хотіли перевірити в нього документи, а не одразу пропустили. Бутусов стверджує, що документи перевіряв капітан поліції полку особливого призначення «Київ» Констянтин Васенков. А відео знімав старший сержант полку «Київ» Євгеній Довгалюк.

Бутусов стверджує, що заступнику міністра згідно з законом за статусом не надається бронеавтомобіль та особиста охорона. За джерелами «Цензор.нет», охорона Гогілашвілі – шестеро військовослужбовців, офіцерів спецсил ГУР Міноборони, військова частина 2245.

А бронеавтомобіль, в якому був Гогілашвілі, «наданий посольством США для забезпечення безпеки співробітників військової розвідки України, і ця Toyota перевозила раніше командира спецсил ГУР МО Юрія Семенюка – того самого розвідника, який виступив нещодавно щодо Вагнергейту».

Далі Бутусов стверджує, що про минуле Гогілашвілі майже нічого невідомо. Він розповідає, що за його інформацією Гогілашвілі більшу частину життя жив у Росії, працював помічником боксера, а сьогодні депутата Держдуми РФ Миколи Валуєва. Десь на початку 2010-их років переїхав в Україну. Також він працював соціальним працівником громадської організації з лікування наркозалежних упродовж 11 місяців у 2018-19 роках. 

За словами Бутусова, Гогілашвілі отримав диплом про вищу освіту у 45 років, «безпосередньо перед призначенням заступником міністра МВС у вересні 2019 року від якогось маловідомого університету». 

«По суті, достовірно відомо про Гогілашвілі лише одне – прибувши в Україну за одними даними у 2010-му, а за іншими у 2013 році, він одружився з особистим секретарем Володимира Зеленського Марією Левченко. І Гогілашвілі, судячи з численних фото, особисто товаришує із Зеленським», – написав він. 

Нагадаємо, що 13 липня 2021 року очільник МВС Арсен Аваков повідомив, що подав заяву про відставку з посади міністра. Своє рішення Аваков не коментував.  

Заступник очільника МВС Антон Геращенко повідомив, що Арсена Авакова попросив подати у відставку з посади міністра внутрішніх справ особисто президент Володимир Зеленський.

15 липня Верховна Рада підтримала відставку Арсена Авакова, за це рішення проголосував 291 депутат.

Аваков очолював міністерство внутрішніх справ з 2014 року, зокрема, за каденції Петра Порошенка і за часів Володимира Зеленського, якого було обрано президентом у 2019 році.

А 16 липня Верховна Рада України проголосувала за призначення народного депутата фракції «Слуга народу» Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ.

Олександр Гогілашвілі — один із персонажів розслідування команди Суспільного «Бити. Молитись. Тримати» про так звані реабілітаційні центри для алко- і наркозалежних. 

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY