detector.media
30.11.2021 18:38
Лукашенко назвав Крим де-факто і де-юре російським
Лукашенко назвав Крим де-факто і де-юре російським
Останнього разу він сказав, що «визнає» Крим російським, коли «останній російський олігарх» почне завозити свою продукцію на окупований півострів.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вперше після псевдореферендуму у Криму визнав півострів російською територією. Він сказав це в розмові з російським пропагандистом Дмитром Кисельовим

«Крим, де-факто (я тоді ще сказав) – це російський Крим. Тоді, здається, не пам’ятаю, чи був референдум. Після референдуму і де-юре Крим став російським. І моє відвідування Криму, на що маю повне право, під чиїм воно там протекторатом, управлінням і чий би не був Крим… Це і мій Крим», – сказав він. 

Він також сказав, що збирається відвідати Севастополь, про що є «домовленості з Путіним». 

«Якщо вже президент туди приїхав уже з президентом Росії, слухайте, які ще можуть бути визнання?! Ні для мене, ні для Путіна це не секрет. Ба більше, це питання, якого не існує», – заявив Лукашенко.

9 серпня 2021 року на пресконференції Лукашенко казав, що визнає Крим російським після того, як туди почнуть поставляти свою продукцію всі російські олігархи.

«Коли останній олігарх у Росії визнає Крим та почне постачати туди продукцію – за мною справа не заіржавіє. Хоч мене багато що пов'язує. Будапештська декларація. Мій підпис там стоїть. Але я через це переступлю», — пообіцяв він.

Нагадаємо, що в ексклюзивному інтерв’ю ВВС самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вперше визнав, що силовики застосовували тортури до затриманих після виборів 2020 року протестувальників та протестувальниць.

Фото: пресслужба Лукашенка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY