Антивакцинатора Остапа Стахіва залишили у СІЗО на два місяці

Антивакцинатора Остапа Стахіва залишили у СІЗО на два місяці

24 Листопада 2021
2696
24 Листопада 2021
20:52

Антивакцинатора Остапа Стахіва залишили у СІЗО на два місяці

2696
Втім, він може вийти на свободу, якщо внесе 998,8 тисяч грн застави.
Антивакцинатора Остапа Стахіва залишили у СІЗО на два місяці
Антивакцинатора Остапа Стахіва залишили у СІЗО на два місяці

Львівський апеляційний суд залишив під вартою антивакцинатора Остапа Стахіва, якого підозрюють у замаху на повалення конституційного ладу, на два місці з можливістю внести заставу розміром у 998,8 тис грн.

Відповідне рішення прийняв суддя Ігор Галапац під час засідання 24 листопада. Про це пише Zahid.net.

Близько 20 прихильників Стахіва прийшли до суду підтримати його. Адвокат Стахіва Михайло Магарський попросив суд змінити запобіжний захід своєму підзахисному на домашній арешт. Але потім попросив відпустити Стахіва й заявив, що умови його утримання – це «катування».

Фото: Zahid.net

Стахів розповів, що СБУ досі його не допитала у кримінальній справі. Також він розповів, що СБУ начебто «виводила його у ліс біля Сколе і намагалась залякати». За його словами, його утримують в маленькій камері з протягом та погано годують. Крім того, він сказав, що з 19 листопада тримає голодування.

Офіс Генеральної прокурорки стверджує, що «на початку листопада 2021 року чоловік організував і очолив мітинг у Києві, в якому брали участь понад 3 000 людей». Прокурор Георгій Зенін попросив не задовільняти клопотання адвоката Стахіва, нагадавши, як підозрюваний не прийшов на перше судове засідання у своїй справі, бо переховувався в лікарні на Закарпатті.

У відповідь на це Стахів сказав, що він в принципі не може переховуватись, оскільки займається громадянською діяльністю й веде ютуб-канал.

«Я записую по 3-4 відео щодня, як я можу переховуватися», – передають його слова «Ґрати».

Стахіва утримуватимуть під вартою до 16 січня 2022 року. Або він може вийти на свободу, внісши 998,8 тис грн застави.

Стахів та його адвокати після закінчення засідання відмовились від коментування.

Нагадаємо, що 16 листопада СБУ провела обшуки у львівському помешканні Стахіва, пізніше йому повідомили підозру. У пресцентрі СБУ повідомили, що у Львівській області спецслужба заблокувала антиукраїнську мережу, яка під кураторством Росії розробляла плани захоплення влади.

Остап Стахів став відомим на початку пандемії коронавірусу, коли публічно на своїх сторінках у соцмережах заявляв, що ковіду не існує, а пандемія – це вигадка. Також Стахів поширює фейки про вакцинацію та різні теорії «всесвітньої змови». 

Крім цього, Стахів організовує пікети противників вакцинації і збирає гроші для своїх акцій, називаючи себе керівником незареєстрованої організації «Права людини».

На початку листопада 2021 року депутати Львівської міської ради та низка нардепів Верховної Ради написали до СБУ звернення через антивакцинаторську діяльність  Стахіва.

На думку депутата Львівської міськради від «Голосу» Ігоря Шолтиса, Стахів своїми акціями та заявами порушує статті Кримінального кодексу України, які стосуються громадського порядку. Також Шолтис вважає, що дії Стахіва можуть координуватися спецслужбами Росії.

Перше засідання у справі Стахіва мало відбутись 17 листопада, але адвокат Стахіва заявив, що його клієнт перебуває в лікарні у місті Свалява на Закарпатті і не може явитись на суд.

Суд не зміг обрати Стахіву запобіжний захід без його присутності і дозволив правоохоронцям примусово привезти Стахіва на слухання 18 листопада, якщо це дозволять лікарі.

У Свалявській лікарні Zaxid.net повідомили, що Стахів скаржився на проблеми із серцем і заплатив 4 тис грн за усі необхідні обстеження. Надати інформацію про результати обстеження головний лікар відмовився.

Увечері 17 листопада працівники СБУ забрали Стахіва з лікарні, щоб примусово доставити на суд для обрання запобіжного заходу.

Фото: ВВС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2696
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ISABELLA
794 дн. тому
Мені було боляче й розбите серце, коли сім місяців тому між мною та моїм чоловіком у моєму шлюбі сталася дуже велика проблема. настільки жахливий, що подав справу до суду на розлучення. він сказав, що більше ніколи не хоче залишатися зі мною і що більше не любить мене. Тож він зібрав речі з дому і змусив мене та моїх дітей пережити сильний біль. Я намагався всіма можливими способами повернути його, після довгих прохань, але безрезультатно. І він підтвердив, що прийняв рішення і більше ніколи не хоче мене бачити. Тож одного вечора, повертаючись з роботи, я зустрів свого старого друга, який шукав мого чоловіка. Тож я йому все пояснила, і він сказав мені, що єдиний спосіб повернути свого чоловіка — це відвідати чародійця, тому що він справді це теж зробив. Тому я ніколи не вірив у магію, але мені нічого не залишалося, як слідувати його пораді. Потім він дав мені адресу електронної пошти заклинателя, якого він відвідав. dralaba3000@gmail.com. Наступного ранку я надіслала електронного листа на адресу, яку він мені дав, і заклинатель запевнив мене, що я поверну свого чоловіка протягом наступних двох днів. Яке дивовижне твердження!! Я ніколи в це не повірив, тому він поговорив зі мною і сказав мені все, що я мав зробити. Потім я роблю їх без збільшення, тому наступні два дні, на диво, мій чоловік, який не дзвонив мені протягом останніх 7 місяців, дзвонив мені, щоб повідомити, що він повертається. Так дивно !! Тож він повернувся того ж дня, з великою любов’ю та радістю, і вибачився за свою помилку та біль, який він завдав мені та моїм дітям. Тоді з того дня наш зв’язок став міцнішим, ніж раніше, за допомогою чудового заклинателя. Тому я пораджу, якщо у вас виникнуть проблеми, зв’яжіться з доктором алаба на електронну адресу: dralaba3000@gmail.com або зв’яжіться з ним у WhatsApp та Viber за цим номером: +1(425) 477-2744.......
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду