Суд арештував антивакцинатора Остапа Стахіва із заставою у мільйон гривень

Суд арештував антивакцинатора Остапа Стахіва із заставою у мільйон гривень

18 Листопада 2021
3170
18 Листопада 2021
16:34

Суд арештував антивакцинатора Остапа Стахіва із заставою у мільйон гривень

3170
Суд призначив Стахіву запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту.
Суд арештував антивакцинатора Остапа Стахіва із заставою у мільйон гривень
Суд арештував антивакцинатора Остапа Стахіва із заставою у мільйон гривень

У четвер, 18 листопада, Галицький районний суд Львова заарештував антивакцинатора Остапа Стахіва, якого підозрюють у намаганні повалити конституційний лад в Україні.

Як повідомляє Zaxid.net, суд задовольнив клопотання прокурора і призначив запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту з можливістю внесення 998 тис грн застави. 

Якщо Стахів сплатить заставу, то він має негайно здати свій закордонний паспорт, не виїздити зі Львова та повідомляти слідчого про зміну місця проживання чи роботи.

У суді Стахів заперечив звинувачення у намаганні повалити конституційний лад в Україні. Стахів стверджує, що має родину у США та спілкується з Робертом-Френсісом Кеннеді-молодшим, одним із лідерів антивакцинаторського руху в Америці. Водночас він заперечив зв'язки з Росією.

Перше засідання у справі Стахіва мало відбутись 17 листопада, але адвокат Стахіва заявив, що його клієнт перебуває в лікарні у місті Свалява на Закарпатті і не може явитись на суд.

Суд не зміг обрати Стахіву запобіжний захід без його присутності і дозволив правоохоронцям примусово привезти Стахіва на слухання 18 листопада, якщо це дозволять лікарі.

У Свалявській лікарні Zaxid.net повідомили, що Стахів скаржився на проблеми із серцем і заплатив 4 тис грн за усі необхідні обстеження. Надати інформацію про результати обстеження головний лікар відмовився.

Увечері 17 листопада працівники СБУ забрали Стахіва з лікарні, щоб примусово доставити на суд для обрання запобіжного заходу.

16 листопада СБУ провела обшуки у львівському помешканні Стахіва, пізніше йому повідомили підозру. У пресцентрі СБУ повідомили, що у Львівській області спецслужба заблокувала антиукраїнську мережу, яка під кураторством Росії розробляла плани захоплення влади.

Остап Стахів став відомим на початку пандемії коронавірусу, коли публічно на своїх сторінках у соцмережах заявляв, що ковіду не існує, а пандемія – це вигадка. Також Стахів поширює фейки про вакцинацію та різні теорії «всесвітньої змови». 

Крім цього, Стахів організовує пікети противників вакцинації і збирає гроші для своїх акцій, називаючи себе керівником незареєстрованої організації «Права людини».

На початку листопада 2021 року депутати Львівської міської ради та низка нардепів Верховної Ради написали до СБУ звернення через антивакцинаторську діяльність  Стахіва.

На думку депутата Львівської міськради від «Голосу» Ігоря Шолтиса, Стахів своїми акціями та заявами порушує статті Кримінального кодексу України, які стосуються громадського порядку. Також Шолтис вважає, що дії Стахіва можуть координуватися спецслужбами Росії.

Скріншот відео: ZAXID.NET/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3170
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду