detector.media
24.11.2021 10:17
США запросили Україну на саміт із питань демократії
США запросили Україну на саміт із питань демократії
Саміт проходитиме онлайн із 9 по 10 грудня.

Президент США Джо Байден запросив Україну та ще близько 110 країн на віртуальний саміт із питань демократії, який відбудеться у грудні поточного року.

Як свідчить список, опублікований на сайті Держдепартаменту, серед запрошених – майже всі союзники США.

У списку запрошених – Україна, Велика Британія, Канада, Чехія, Польща, Швеція, Швейцарія, Вірменія, Болгарія, Грузія, Косово, Молдова, Чорногорія, Північна Македонія, Пакистан, Румунія, Сербія, Тайвань та інші країни.

Однак у списку немає жодної країни Центральної Азії, а також Азербайджану, Боснії і Герцеговини, Угорщини, Росії, Китаю та Туреччини.

Саміт проходитиме онлайн із 9 по 10 грудня. Крім лідерів країн і урядів, до участі запрошені представники громадянського суспільства і приватного сектору.

«Саміт буде зосереджений на викликах і можливостях, які стоять перед демократіями, і надасть платформу для лідерів, щоб оголосити як індивідуальні, так і колективні зобов’язання, реформи й ініціативи щодо захисту демократії та прав людини всередині країни і за кордоном», – повідомив Держдеп. 

Під час саміту обговорять внутрішні й міжнародні ініціативи для протидії авторитаризму, боротьби з корупцією та сприяння повазі до прав людини.

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY