detector.media
09.11.2021 17:28
Ющенко з'явився у пропагандистському фільмі на RT шляхом обману – ЗМІ
Ющенко з'явився у пропагандистському фільмі на RT шляхом обману – ЗМІ
ВВС News Україна: Організатори зйомок не повідомили про те, хто насправді причетний до створення фільму і де він буде демонструватися.

Інтерв'ю третього президента України Віктора Ющенка у фільмі «Україна — вічне сьогодення», який з'явився на російському каналі RT, стало можливим тому, що автори фільму ввели в оману експрезидента і його помічників. Про це повідомляє ВВС News Україна з посиланням на джерела в оточенні Ющенка.

Джерела стверджують, що організатори зйомок не повідомили про те, хто насправді причетний до створення фільму і де він буде демонструватися. А також сказали неправду про учасників фільму.

«Вони отримали інтерв'ю з Ющенком шляхом обману», – сказав співрозмовник ВВС News Україна, близький до експрезидента.

Офіційний запит на інтерв'ю надійшов від американської компанії, розповів співрозмовник.

У цьому листі було детально описано, яким буде фільм, називалися очікувані учасники. Вже після виходу фільму стало зрозуміло, що у запиті були названі не всі герої фільму.

У той самий час, називалися як майбутні співрозмовники експрезиденти Леонід Кравчук і Леонід Кучма. Однак у фільмі їхніх інтерв'ю немає, оскільки Леонід Кравчук на той час вже був на лікуванні, а Леонід Кучма, імовірно, відмовився.

«Це справа журналістів – розповідати, що таке фейки і як підло виглядають подібні ситуації і поведінка тих, хто так вчинив. А не президента», – сказав близький до Ющенка співрозмовник, пояснюючи, чому третій президент утримується від коментарів з цього приводу.

Сам Ющенко коментувати ситуацію відмовився. 

Фільм «Україна – вічне сьогодення» (Ukraine – The Everlasting Present) знімався з нагоди 30-річчя Незалежності. Проте лише 1 листопада він з'явився на каналі документальних фільмів RT.

Окрім Ющенка, інтерв'ю давали колишні керівники уряду Юрій Єхануров і Валерій Пустовойтенко та ексголова Верховної Ради Олександр Мороз. Також у фільмі з’явились нардеп «ОПЗЖ», колишній заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, одіозний проросійський блогер Анатолій Шарій, колишній міністр часів Віктора Януковича і ексдепутат парламенту Віктор Суслов, депутат парламенту Андрій Деркач, якого США визнали російським агентом.

У фільмі простежуються спроби показати Україну як державу, що не відбулася, акцентується увага на «несамостійності» української влади у всіх сферах життя. Саме тому поява Ющенка у фільмі, який транслювався на російському державному телебаченні, викликала щонайменше здивування.

Інтерв'ю у колишніх українських посадовців брала американська журналістка Сімона Манджанте Пападопулос. Вона є дружиною колишнього радника Дональда Трампа з держбезпеки Джорджа Пападопулоса.

У 2018 році його звинувачували у брехливих свідченнях про контакти з представниками Росії. Згодом він визнав, що під час роботи у виборчому штабі Трампа з його відома він зустрічався з росіянами, які нібито мали компромат на Гілларі Клінтон, суперницю Трампа на президентських виборах.

Створив фільм продакшн Global 3 Pictures, засновником якого є режисер та продюсер Ігор Лопатьонок.

Це вже четвертий фільм, до створення якого причетний Лопатьонок і який просуває проросійські наративи. Першим був «Бойня на Майдане», потім «Україна у вогні» і «Нерозказана історія України». Він також був продюсером ще одного проєкту — «Інтерв'ю з Путіним» у чотирьох частинах. У всіх трьох останніх проєктах — про Україну — у якості продюсера та інтерв’юєра також брав участь Олівер Стоун.

Скріншот відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY