Український культурний фонд оголосив грантові програми на 2022 рік

Український культурний фонд оголосив грантові програми на 2022 рік

1 Листопада 2021
3334
1 Листопада 2021
17:10

Український культурний фонд оголосив грантові програми на 2022 рік

3334
Фонд заклав на програми 2022 року 588 млн грн.
Український культурний фонд оголосив грантові програми на 2022 рік
Український культурний фонд оголосив грантові програми на 2022 рік

Український культурний фонд оголосив грантові програми на 2022 рік. Про них розповів під час презентації виконавчий директор Українського культурного фонду Владислав Берковський.

На 2022 рік УКФ запланував дев'ять грантових програм. З них дві не будуть оголошувати прийом заявок: «Культура плюс» (перенесена на 2022-й через неможливість виконати в 2021-му) та «Культурні столиці України» (від початку планувалася на 2022-й).

УКФ, за словами Берковського, заклав на програми 2022 року 588 млн грн. Загалом фонд просить у державного бюджету 707 млн грн.

У 2022 році вирішено ліквідувати окрему програму «Розвиток кінопроєкту», її перетворили на лот «Розвиток кінопроєкту ігрового кіно», також виділений ще один лот – «Препродакшн неігрового кіно».

В окрему програму також виділено «Культурну спадщину». 

Особливості грантового сезону-2022:

1. У межах кожного нового конкурсного відбору проєктів одна й та сама юридична особа, фізична особа та фізична особа-підприємець має право подати один аплікаційний пакет на кожну з програм фонду. Фонд може підтримати один проєкт у рамках однієї конкурсної програми, але не більше 2 проєктів (було 3) від одного заявника в межах усіх оголошених фондом конкурсних програм.

2. Під час технічного відбору було введено 2 нових критерії, обов'язкових для продовження участі в конкурсному відборі:

  • відповідність приорітетам програми та лоту;
  • мета, цілі, завдання проєктної заявки та робочого плану мають відповідати та корелюватися з кошторисом.

3. Для уникнення суб'єктивності експертного оцінювання при формуванні загальної кількості балів не будуть враховуватися найвищий та найнижчий бали екпертів. За умови рівної кількості балів серед аплікаційних пакетів вище в рейтинговому реєстрі буде той, який має найвищий загальний бал на основі оцінок п'яти експертів. Максимальна кількість балів – 300.

4. За результатами експертного оцінювання в рамках кожної програми формуються рейтингові реєстри за лотами та типами проєктів, де проєкти розміщуються в порядку від найвищого отриманого проєктом балу до найнижчого. Якщо кілька проєктів мають однакову кількість балів, перевагу буде надано проєктам із співфінансуванням.

5. Розширено можливості заявників при використанні коштів гранту:

  • дозволено витрати на утримання підприємств, установ, організацій, у тому числі тих, що є учасниками проєктів, які пов'язані безпосередньо з реалізацією проєкту;
  • збільшено граничну суму для придбання основних засобів до 50 тис. грн (без ПДВ) за одиницю (було не більше 6 тис. грн).

Нагадаємо, у 2021 році УКФ надав 546 грантів на 503 млн грн.

Фото: УКФ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3334
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду