Сенцов: Я не ходжу на телеканали, відмовляюся щоразу, коли телефонують

Сенцов: Я не ходжу на телеканали, відмовляюся щоразу, коли телефонують

26 Жовтня 2021
1510
26 Жовтня 2021
16:22

Сенцов: Я не ходжу на телеканали, відмовляюся щоразу, коли телефонують

1510
Олег Сенцов про журналістів: «Хтось робить свою роботу професійно і з повагою, і я відповідаю відверто й чесно. А хтось хайпує».
Сенцов: Я не ходжу на телеканали, відмовляюся щоразу, коли телефонують
Сенцов: Я не ходжу на телеканали, відмовляюся щоразу, коли телефонують

Режисер та сценарист Олег Сенцов в ексклюзивному інтерв’ю «Детектору медіа» заявив, що відмовляє телеканалам щоразу, коли надходить запрошення відвідати токшоу.  

Коментуючи роботу журналістів Сенцов зазначив, що «хтось з них робить свою роботу професійно і з повагою», тоді він «відповідає відверто й чесно».

«А хтось хайпує, вириває фрази з контексту в заголовок. Це неправильно. Я не ходжу на телеканали, відмовляюся щоразу, коли телефонують. У токшоу теж не йду, хоча стежу за політичною ситуацію, іноді щось коментую, намагаюся щось робити у своєму порядку денному боротьби проти Росії», – каже режисер.

Сенцов додав, що якби в Україні не було війни і громадяни жили в нормальній розвиненій країні, він би займався лише творчістю.

«Але поки що я не можу пройти повз, тому я пішов на Майдан. А коли мене підняли на постамент і щось очікують, я не можу сказати: хлопці, я вже навоювався, з мене досить, буду займатися своїми справами. Тому доводиться робити те, що я повинен робити», – додав він.

З 2014 по 2019 рік режисер Олег Сенцов був політв'язнем та утримувався в Росії. Спецслужби РФ затримали його в анексованому Криму 10 травня 2014 року і звинуватили його в начебто підготовці терактів. У серпні 2015 року російський суд визнав режисера винним в нібито організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

У в'язниці Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля Олег Сенцов тримав 145 днів.

7 вересня 2019-го між Україною та Росією відбувся обмін «35 на 35», у рамках якого 24 військовополонені моряки та 11 українських політв’язнів повернулися на Батьківщину. В межах цього обміну до України повернулися Сенцов, а також журналіст Роман Сущенко. 

Фото: «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1510
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду