detector.media
26.10.2021 16:22
Сенцов: Я не ходжу на телеканали, відмовляюся щоразу, коли телефонують
Сенцов: Я не ходжу на телеканали, відмовляюся щоразу, коли телефонують
Олег Сенцов про журналістів: «Хтось робить свою роботу професійно і з повагою, і я відповідаю відверто й чесно. А хтось хайпує».

Режисер та сценарист Олег Сенцов в ексклюзивному інтерв’ю «Детектору медіа» заявив, що відмовляє телеканалам щоразу, коли надходить запрошення відвідати токшоу.  

Коментуючи роботу журналістів Сенцов зазначив, що «хтось з них робить свою роботу професійно і з повагою», тоді він «відповідає відверто й чесно».

«А хтось хайпує, вириває фрази з контексту в заголовок. Це неправильно. Я не ходжу на телеканали, відмовляюся щоразу, коли телефонують. У токшоу теж не йду, хоча стежу за політичною ситуацію, іноді щось коментую, намагаюся щось робити у своєму порядку денному боротьби проти Росії», – каже режисер.

Сенцов додав, що якби в Україні не було війни і громадяни жили в нормальній розвиненій країні, він би займався лише творчістю.

«Але поки що я не можу пройти повз, тому я пішов на Майдан. А коли мене підняли на постамент і щось очікують, я не можу сказати: хлопці, я вже навоювався, з мене досить, буду займатися своїми справами. Тому доводиться робити те, що я повинен робити», – додав він.

З 2014 по 2019 рік режисер Олег Сенцов був політв'язнем та утримувався в Росії. Спецслужби РФ затримали його в анексованому Криму 10 травня 2014 року і звинуватили його в начебто підготовці терактів. У серпні 2015 року російський суд визнав режисера винним в нібито організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

У в'язниці Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля Олег Сенцов тримав 145 днів.

7 вересня 2019-го між Україною та Росією відбувся обмін «35 на 35», у рамках якого 24 військовополонені моряки та 11 українських політв’язнів повернулися на Батьківщину. В межах цього обміну до України повернулися Сенцов, а також журналіст Роман Сущенко. 

Фото: «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY