Фестиваль кінооператорського мистецтва «Кіноко» оголосив фільм-відкриття

Фестиваль кінооператорського мистецтва «Кіноко» оголосив фільм-відкриття

9 Вересня 2021
1366
9 Вересня 2021
10:10

Фестиваль кінооператорського мистецтва «Кіноко» оголосив фільм-відкриття

1366
Це буде перший показ цієї стрічки в Києві.
Фестиваль кінооператорського мистецтва «Кіноко» оголосив фільм-відкриття
Фестиваль кінооператорського мистецтва «Кіноко» оголосив фільм-відкриття

Фестиваль кінооператорського мистецтва «Кіноко», який відбудеться з 1 по 5 жовтня 2021 року, відкриє фільм Аліни Горлової «Цей дощ ніколи не скінчиться», повідомляє пресслужба.

Кінопоказ за участі команди стрічки відбудеться 1 жовтня о 20:00 у Червоній залі Будинку кіно. Це буде перший показ фільму в Києві й другий в Україні.

«Це неймовірно актуальна та багатошарова робота, що вражає своєю художньою монументальністю. Чудовий приклад artistic documentary, в якому мова зображення є ведучою частиною оповіді», – прокоментувала програмна директорка фестивалю Анастасія Тиха.

Нещодавно фільм Аліни Горлової «Цей дощ ніколи не скінчиться» було відібрано до списку претендентів на отримання премії Європейської кіноакадемії – European Film Awards.

Фільм «Цей дощ ніколи не скінчиться» є копродукцією України, Латвії, Німеччини й Катару. Стрічка була профінансована Держкіно України, Латвійським кіноцентром, фондами IDFA Bertha Fund та Doha Film Institute. Міжнародне просування фільму підтримано програмою proMOTION від Українського інституту.

Світова прем’єра стрічки відбулася на найбільшому міжнародному фестивалі документального кіно IDFA 19 листопада 2020 в Амстердамі.

У березні 2021 року відбулася національна прем’єра у світовій конкурсній програмі Docudays UA. Стрічка «Цей дощ ніколи не скінчиться» здобула спеціальну правозахисну нагороду від незалежної платформи Current Time.

У квітні цього року команда отримала головну нагороду – «Золоту лілію» за найкращий фільм на кінофестивалі goEast у Вісбадені (Німеччина). Раніше стрічка перемогла в конкурсі дебютів First Appearance найбільшого фестивалю документального кіно IDFA в Амстердамі й стала переможцем Festival dei Popoli у Флоренції.

Фото: пресслужба фестивалю

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1366
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду