В Афганістані заарештували чотирьох журналістів за «пропаганду тероризму»

В Афганістані заарештували чотирьох журналістів за «пропаганду тероризму»

27 Липня 2021
1222

В Афганістані заарештували чотирьох журналістів за «пропаганду тероризму»

1222
Вони побували в районі, захопленому «Талібаном», та готували репортаж про жертв серед цивільного населення.
В Афганістані заарештували чотирьох журналістів за «пропаганду тероризму»
В Афганістані заарештували чотирьох журналістів за «пропаганду тероризму»

Речник МВС Афганістану Мірваїс Станекзай заявив, що вони заарештували чотирьох журналістів у південній провінції Кандагар за «пропаганду на користь тероризму». Про це пише ArianaNews.

Трьох репортерів місцевої радіостанції та оператора каналу «Сіньхуа» заарештували після того, як вони в понеділок відвідали захоплений талібами район Спін Болдак та готували репортаж звідти.

Станекзай додав, що журналісти пропагували на користь «Талібану», хоча «афганський уряд відданий свободі слова», це не стосується пропаганди на користь тероризму. Річ у тім, що правління заборонило журналістам відвідувати захоплений терористами район. За його словами, дії журналістів добре задокументовані й щодо них ведеться розслідування.

Однак прихильники місцевих ЗМІ не згодні з позицією, що журналісти пропагували на користь «Талібану». Вони стверджують, що медіа стає дедалі важче висвітлювати бойові дії, пише Reuters. Amnesty International висловила занепокоєння щодо затримання журналістів у Кандагарі.

«Ми стурбовані затриманням чотирьох журналістів у Кандагарі. Ці журналісти повертались із району Спін Болдак після розслідування жертв серед цивільного населення. Ми закликаємо їх звільнити», – зазначила організація у своєму повідомленні. 

Як писав ДМ, після того, як США почали виводити свої війська з Афганістану, представники радикального ісламського руху «Талібан», який в багатьох країнах визнали терористичним, активізувались та почали вести бойові дії проти влади Афганістану. Бойовики встановлюють контроль в районах на кордоні з Таджикистаном, Туркменістаном і Узбекистаном, захоплюють контрольно-пропускні пункти.

Нагадаємо, 2 березня 2021 року на сході Афганістану у місті Джалалабад під час стрілянини загинули три працівниці телебачення Enikass TV. В Афганістані спостерігається хвиля вбивств журналістів, громадських активістів та посадовців. Це відбувається на протистояння між афганським урядом та екстремістським угрупованням «Талібан» у Катарі.

9 червня 2021 року в Афганістані під час протистояння між працівниками Сил безпеки і екстремістським угрупованням «Талібан» загинув журналіст Хафизулла Хакпараст

Фото: ArianaNews

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1222
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду