detector.media
23.06.2021 16:40
Суд повернув кінотеатр «Київ» попередньому орендарю
Суд повернув кінотеатр «Київ» попередньому орендарю
Директорка «Кінотеатру Київ» Вілія Бондаренко зауважила, що «Сінема-центр» вже з'їхав з приміщення.

Господарський суд Києва повернув приміщення кінотеатру «Київ» попередньому орендарю, компанії КЦ «Кінотеатр Київ».

«Кінотеатр Київ» вимагав продовжити договір оренди з ним до 2029 року й водночас визнати недійсним договір оренди з компанією «Сінема-центр», а також виселити нового орендаря з приміщення кінотеатру. 

1 червня суд вирішив повністю задовольнити позов, тепер КМДА має дозволити КЦ «Кінотеатр Київ» користуватися приміщенням кінотеатру, однак відповідачі ще можуть подати апеляційну скаргу.

Директорка «Кінотеатру Київ» Вілія Бондаренко у коментарі Суспільне Культура зауважила, що «Сінема-центр» вже з'їхав з приміщення. Вона додала, що «Сінема-центр» не платив орендну плату за приміщення.

«Два роки будівля була закрита. Там залишалося усе наше майно...Крісла, меблі, система вентиляції, опалення, касове обладнання. І як раз перед рейдерським захватом поставили нову вентиляційну систему», – розповіла Бондаренко.

Місто відмовилося продовжувати договір оренди з «Кінотеатром Київ» у 2019 році, через те, що орендар «платив лише 47 тисяч гривень на місяць». «Кінотеатр Київ» орендував будівлю протягом 20 останніх років.

Після цього було проведено конкурс і у травні 2019 року будівлю передали компанії «Сінема-Центр», яка зобов’язалася сплачувати понад два мільйони гривень щомісяця. Але пізніше, у вересні, попросила КМДА зарахувати вартість технічного обстеження будівлі та ремонту й дозволити сплачувати за оренду 550 тис. грн, доки триватимуть роботи. 

У червні 2019 року кінотеатр «Київ» повідомив про рейдерське захоплення будівлі, буцімто будівлю кінотеатру захопили «тітушки» та представники комунального підприємства «Київкінофільм», які вимагають звільнити приміщення для нового орендаря. 

У КМДА ж заявили, що проводилась інвентаризація. Пізніше КМДА повідомила, що приміщення кінотеатру «Київ» є непридатним для використання.

У червні 2020 року Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду підтвердив законність перемоги «Сінема-Центр» в конкурсі на оренду приміщення кінотеатру «Київ».

Фото: Культурний центр "Кінотеатр "Київ"/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY