detector.media
09.06.2021 08:51
«Чілдрен Кінофест 2021» оголосив переможців
«Чілдрен Кінофест 2021» оголосив переможців
Восени фільми-фіналісти можна буде переглянути на ютуб-каналі фестивалю.

8-й Міжнародний фестиваль кіно для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» 6 червня оголосив переможців, гран-прі за підсумками глядацького голосування отримала пригодницька стрічка «Полі» спільного виробництва Франції та Бельгії.

У межах фестивалю вп’яте відбувся Конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми від 7 до 14 років. Організатори отримали понад 180 заявок з усієї України, серед яких обрали 16 фіналістів.

Звання Найкращого українського дитячого фільму року та нагороду у розмірі 15 тисяч гривень отримала робота «Мелісса» 14-річного Матвія Глазунова з міста Ізюм. Найкращою стрічкою у категорії від 7 до 10 років стала анімація «БУЖОК і червона помада» 8-річної Єви Лисюк із Києва. У категорії від 11 до 14 років були обрані Найкращий анімаційний фільм – «У пошуках друга» (Ірина Вертюк, 13 років, Миколаїв) та Найкращий ігровий фільм – «Зупини це!» (Аріна Горієва, 14 років,  Дніпро). Переможці в цих категоріях отримали по 4000 гривень. «Зупини це!» також отримав приз глядацьких симпатій, який присуджується за результатом голосування глядачів, та нагороду у розмірі 8000 гривень.

Чілдрен Кінофест цього року вперше відбувся у гібридному форматі. Покази у 23-х містах відвідало майже 17 тисяч глядачів. Онлайн-програму переглянули понад вісім тисяч глядачів по всій Україні. Восени фільми-фіналісти можна буде переглянути на ютуб-каналі Чілдрен Кінофесту.

Нагадаємо, 28 травня відбулася церемонія відкриття 8-го Міжнародного фестивалю кіно для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест». Фестиваль відкрили допрем’єрним показом мультфільму «Віктор_Робот».

Фото: Чілдрен Кінофест

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY