У Білорусі правоохоронці увірвались у мінську студію «Белсату», є затримані

У Білорусі правоохоронці увірвались у мінську студію «Белсату», є затримані

21 Травня 2021
2215

У Білорусі правоохоронці увірвались у мінську студію «Белсату», є затримані

2215
Точної інформації щодо кількості затриманих наразі немає.
У Білорусі правоохоронці увірвались у мінську студію «Белсату», є затримані
У Білорусі правоохоронці увірвались у мінську студію «Белсату», є затримані

Білоруські правоохоронці увірвались у мінську студію телеканалу «Белсат», затримані технічних працівники студії.

За повідомленням мовника, також був затриманий телеведучий Гліб Лобадзенко, але пізніше він був відпущений правоохоронцями. Лобадзенко наразі не володіє точною інформацією, скільки було затримано співробітників редакції.

18 лютого 2021 року суд у Мінську засудив двох співробітниць телеканалу «Белсат» Катерину Бахвалову та Дар'ю Чульцову до двох років колонії загального режиму. Їх визнано винними в «організацію і підготовці дій, які грубо порушують громадський порядок». Фактично, журналісток засудили за стрім, під час якого вони зафільмували силовий розгін мирної акції пам'яті загиблого активіста Романа Бондаренка.

Катерина Андреєва є співавтором книги «Білоруський Донбас» про білорусів, які воюють на Донбасі. Ця книга була визнана білоруською владою «екстремістською».

18 травня влада Білорусі розпочала новий наступ на свободу слова у країні. Зокрема, правоохоронці провели масштабні обшуки в мінському і регіональних офісах найбільшого медіапорталу Tut.by, обшуки також проводились вдома у головного редактора Марини Золотової, редакторів і журналістів. На території Білорусі сайт видання заблокований.

Проти керівництва «Тут Бай Медіа» порушили кримінальну справу за ч.2 ст.243 (ухилення від сплати сум податків і зборів в особливо великому розмірі). Максимальна санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

У квітні 2021 року парламент Білорусі ухвалив зміни до Закону про ЗМІ та Закону про масові заходи, поправки включають заборону на висвітлення несанкціонованих протестів, відеострімів, заборону на публікацію опитувань та інші заходи щодо обмеження свободи преси. Також за спрощеною процедурою влада зможе також закрити доступ до «дзеркал» заблокованих сайтів. Поправки набудуть чинності після їх підписання самопроголошений президентом Олександром Лукашенком. 

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2215
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду