«Україна» транслюватиме Шевченківську премію 2021 року

«Україна» транслюватиме Шевченківську премію 2021 року

17 Травня 2021
3255
17 Травня 2021
12:15

«Україна» транслюватиме Шевченківську премію 2021 року

3255
Ведучими церемонії стануть Лілія Ребрик та Олексій Суханов.
«Україна» транслюватиме Шевченківську премію 2021 року
«Україна» транслюватиме Шевченківську премію 2021 року

Телеканал «Україна» 20 травня о 23:00 транслюватиме 60-ту ювілейну церемонію нагородження лауреатів Національної премії України ім. Тараса Шевченка.

Ведучими церемонії стануть Лілія Ребрик та Олексій Суханов. Цьогоріч Шевченківську премію вручатимуть на території Національного Заповідника «Софія Київська». На події виступатимуть Олександр Пономарьов, Аlekseev, Артем Півоваров, Михайло Хома, Наталя Могилевська, Олег Винник, Ніна Матвієнко, Monatik, Kazka, гурт «Антитіла» та Євген Хмара.

У 2021 році лауреатами Національної премії України ім. Тараса Шевченка стали: Оксана Луцишина в номінації «Література» за роман «Іван і Феба»; Станіслав Асєєв із книгою «В ізоляції» в номінації «Публіцистика, журналістика»; Олександра Андрусик, Євген Шимальський та Катерина Сула з агентства «Ухо» з проєктом «Архітектура голосу» в номінації «Музичне мистецтво»; Сергій Маслобойщиков (автор інсценізації, режисер-постановник, художник-сценограф), Наталія Рудюк (художник по костюмах), Олександр Бегма (композитор) за виставу «Verba» за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка в номінації «Театральне мистецтво»; режисер Валентин Васянович та художник-постановник Владлен Одуденко із художнім фільмом «Атлантида» в номінації «Кіномистецтво»; фотохудожник Борис Михайлов із проєктом «Випробування смертю» в номінації «Візуальне мистецтво».

Нагадаємо, у 2020 році церемонію нагородження лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка в записі показував телеканал «1+1». Вона проходила в Національній опері України, а ведучими були Катерина Осадча та Андрій Куликов.

Лауреатами Шевченківської премії 2020 року стали виконавці гурту «ДахаБраха» Марко Галаневич, Ніна Гаренецька, Ірина Коваленко, Олена Цибульська за музичний альбом «Шлях». Режисер Владислав Троїцький, композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко отримали премію за оперу-реквієм «ЙОВ» («IYOV»). Фотохудожник Олександр Глядєлов отримав премію за мистецький проєкт «Карусель», а поетеса Маріанна Кіяновська – за книгу поезій «Бабин Яр. Голосами». Також премію присуджено журналістці Євгенії Подобній за книгу «Дівчата зрізають коси» та письменникові Тарасу Прохаську за книгу есеїв «Так, але...».

Фото: Мінкульт 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3255
Читайте також
28.01.2022 17:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
2 998
16.03.2020 14:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
2 417
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду