Мін'юст США конфіскував $90 тисяч у автора відео вбивства під час штурму Капітолію

Мін'юст США конфіскував $90 тисяч у автора відео вбивства під час штурму Капітолію

23 Травня 2021
1125
23 Травня 2021
14:26

Мін'юст США конфіскував $90 тисяч у автора відео вбивства під час штурму Капітолію

1125
Міністерство юстиції США конфіскувала близько $90 тисяч у жителя штату Юта, Джона Ерла Саллівана, який продав журналістам відео із моментом загибелі однієї з прихильниць Дональда Трампа під час штурму Капітолію.
Мін'юст США конфіскував $90 тисяч у автора відео вбивства під час штурму Капітолію
Мін'юст США конфіскував $90 тисяч у автора відео вбивства під час штурму Капітолію

Відео, де зафільмовано, як Ешлі Беббіт спробувала проникнути в Капітолій через вибите скло, житель штату Юта, Джон Ерл Салліван продав журналістам.

Як повідомив "Голос Америки", прокуратура висунула додаткові кримінальні звинувачення проти Саллівана, який зараховує себе до "політичних активістів".

Прокуратура вказала йому на те, що він сам незаконно проник в будівлю Капітолію і взяв участь у заворушеннях.

Що відбувається на відео

Салліван зафільмував протистояння між прихильниками Трампа і поліцейськими недалеко від залу Палати представників, під час якого в Ешлі Беббітт вистрілив співробітник поліції Капітолію.

Жінку доставили ​​в лікарню, де вона незабаром померла.

Згідно з судовими матеріалами, в розмові зі свідком Джон Ерл Салліван хвалився, що ці кадри можуть коштувати "мільйони доларів".

За даними прокуратури, Салліван продав ці кадри кільком агентствам на загальну суму $90 тисяч. Назви агентств, які купили у Саллівана відеозапис, в документах не вказані.

Нагадаємо, 6 січня 2021 року Конгрес США повинен був офіційно порахувати голоси виборників, які б засвідчили перемогу Джо Байдена (306 голосів за Байдена проти 232 за Трампа).

Зазвичай це формальність, оскільки вже відомо, як проголосували виборники у кожному штаті. Але цього разу, після чергової заяви чинного президента США Дональда Трампа про те, що він не визнає результати виборів, натовп прорвався в будівлю Капітолія, де засідали обидві палати Конгресу, та зірвав процедуру підрахування голосів.

Внаслідок зіткнень із правоохоронцями загинуло 5 людей (серед них один поліцейський), понад 50 осіб було затримано, поліція та Національна гвардія застосували сльозогінний газ. Канал CNN 11 травня 2021 року повідомив, що федеральні прокурори очікують висунути обвинувачення щонайменше 500 особам.

Після того, як мітингарів вивели з будівлі, засідання продовжилось: через 14 годин після початку процедури підрахунку голосів обидві палати Конгресу підтвердили обрання Джо Байдена 46-м президентом США.

Після нападу на Конгрес Дональд Трамп був заблокований майже в усіх популярних соцмережах за «неодноразове порушення правил спільнот». Таке рішення прийняли Twitter, Instagram Facebook, Snapchat. Марк Цукерберг звинуватив Трампа у заклику до штурму Капітолія та заявив, що він має нести за це відповідальність. 

Фото: Фокус

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1125
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду