Премію «Оскар» у 2021 році подивилась рекордно мала кількість телеглядачів

Премію «Оскар» у 2021 році подивилась рекордно мала кількість телеглядачів

27 Квітня 2021
1643
27 Квітня 2021
12:57

Премію «Оскар» у 2021 році подивилась рекордно мала кількість телеглядачів

1643
Попередній мінімум був зафіксований у 2020 році.
Премію «Оскар» у 2021 році подивилась рекордно мала кількість телеглядачів
Премію «Оскар» у 2021 році подивилась рекордно мала кількість телеглядачів

У 2021 році церемонію вручення кінопремії «Оскар» подивилася рекордно мала кількість глядачів. Про це повідомляє Los Angeles Times з посиланням на дані компанії Nielsen.

Пряму трансляцію «Оскару» на каналі ABC подивилось близько 9,8 мільйона глядачів, що на 58% менше, ніж у минулому році. Попередній мінімум був саме у 2020 році – 23,6 мільйона глядачів.

Також під час пандемії низькі перегляди були і в церемоній «Золотий Глобус» та «Греммі». У цьому році церемонія вручення «Оскару» відбулась майже на два місяці пізніше, ніж у звичайні роки, також була суттєво обмежена аудиторія – менше 200 учасників.

На думку оглядачів, зменшення зацікавленості глядачів пов'язане з обмеженнями, які влада запроваджувала на відвідування кінотеатрів – багато американців взагалі були незнайомі з номінованими на премію фільмами.

У ніч на 26 квітня пройшла 93-тя урочиста церемонія вручення премії Американської кіноакадемії «Оскар». Церемонію транслювали понад 200 телеканалів по всьому світу.

Фільм режисерки Хлої Чжао «Земля кочівників» отримав перемогу в трьох номінаціях: «Найкращий фільм», «Найкращий режисер» (Хлої Чжао) та «Найкраща акторка» (Френсіс МакДорманд). 

Комуністична партія Китаю вже заборонила медіа повідомляти, що Хлоя Чжао виграла премію «Оскар» за фільм «Земля кочівників». Китайська влада також цензурувала повідомлення про перемогу Хлої Чжао в соцмережах та пошуковиках. За кілька годин після її перемоги дописи в соціальних мережах почали видаляти.

У 2021 році до лонглиста премії потрапили дві українські стрічки  – «Атлантида» Валентина Васяновича у номінації «Міжнародний повнометражний фільм» та «Земля блакитна, ніби апельсин» Ірини Цілик у категорії «Документальний фільм». Але жодна не ввійшла до шортлиста.  

Фото: Walt Disney Television/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1643
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду