Церемонію вручення премії «Оскар» перенесли

Церемонію вручення премії «Оскар» перенесли

28 Травня 2021
1692
28 Травня 2021
13:06

Церемонію вручення премії «Оскар» перенесли

1692
Організатори не пояснили причини перенесення церемонії.
Церемонію вручення премії «Оскар» перенесли
Церемонію вручення премії «Оскар» перенесли

Американська кіноакадемія повідомила, що перенесла 94-у церемонію вручення премії «Оскар» з 27 лютого на 27 березня 2022 року.  

Академія також опублікувала графік, згідно з яким, 21 грудня 2021 року оголосять шортлист премії, а 8 лютого 2022 року – номінантів на «Оскар» у всіх категоріях.

Організатори не пояснили причини перенесення церемонії. Водночас вони не виключають, що й цю дату можуть змінити. Попередньо, церемонію премії «Оскар» 27 березня 2022 року транслюватиме в прямому ефірі ABC із театру Dolby в Голлівуді. Натомість вимоги до учасників не змінили – зокрема, до відбору допустять фільми, які вийшли онлайн.   

У 2021 році вперше на американську кінопремію «Оскар» номінували фільми, що виходили онлайн.

Нагадаємо, у ніч на 26 квітня 2021 року пройшла 93-тя урочиста церемонія вручення премії Американської кіноакадемії «Оскар». Церемонію транслювали понад 200 телеканалів по всьому світу. За даними компанії Nielsen, у 2021 році церемонію подивилася рекордно мала кількість глядачів. Пряму трансляцію «Оскару» на каналі ABC подивилось близько 9,8 мільйона глядачів, що на 58% менше, ніж у минулому році. Попередній мінімум був саме у 2020 році – 23,6 мільйона глядачів. 

Переможцем цього року стала режисерка Хлоя Чжао та її фільм «Земля кочівників», який отримав перемогу в трьох номінаціях: «Найкращий фільм», «Найкращий режисер» та «Найкраща акторка» (Френсіс МакДорманд). У 2021 році до лонглиста премії потрапили дві українські стрічки  – «Атлантида» Валентина Васяновича у номінації «Міжнародний повнометражний фільм» та «Земля блакитна, ніби апельсин» Ірини Цілик у категорії «Документальний фільм». Але жодна не ввійшла до шортлиста.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1692
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду