Єрмак прокоментував інформацію про скасування інтерв'ю з розслідувачем Bellingcat

Єрмак прокоментував інформацію про скасування інтерв'ю з розслідувачем Bellingcat

26 Квітня 2021
2150
26 Квітня 2021
12:47

Єрмак прокоментував інформацію про скасування інтерв'ю з розслідувачем Bellingcat

2150
На думку Андрія Єрмака, українські медіа забагато спекулюють на темі із затриманням «вагнерівців».
Єрмак прокоментував інформацію про скасування інтерв'ю з розслідувачем Bellingcat
Єрмак прокоментував інформацію про скасування інтерв'ю з розслідувачем Bellingcat

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що в історії з операцією із затримання групи ПВК Вагнера «багато фантазій і намагань видати бажане за дійсне». Про це Єрмак заявив в інтерв'ю LIGA.net.

Зокрема, у березні журналіст Юрій Бутусов повідомив, що журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв 10 березня провів у Києві зйомки фільму про провал операції із затримання групи ПВК Вагнера. Однак запис коментаря із позицією Офісу президента, щодо якого нібито просив Єрмак, не відбувся через те, що він «без пояснень скасував зустріч із Грозєвим і будь-якими спікерами».

Сам Єрмак прямо не відповів, чи правда це.

«Навряд чи можуть бути доречні будь-які коментарі, коли фантазій і банальної агітації наших політичних опонентів більше, ніж фактів», – сказав він.

Також очільник ОП запропонував згадати реакцію самого Грозєва.

«Він заявив, що бачить багато спекуляцій в українських медіа. І звернув увагу на те, що було багато неправди, фальшивої інформації», – додав Єрмак.

Нагадаємо, 29 липня 2020 року в Білорусі силовики повідомили про затримання 33 бойовиків неофіційної приватної військової компанії «Вагнер». Попри запити України про екстрадицію бойовиків, білоруська влада передала їх РФ.

Головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов пізніше повідомив, що це була спецоперація СБУ, яка хотіла виманити та захопити російських найманців, які брали участь у бойових діях на Донбасі. 

Однак після того, як силовики доповіли про ці плани в Офіс президента, спецоперація провалилася.  ЗМІ підозрюють, що в найближчому оточенні президента є люди, які могли «злити» цю інформацію противнику.

Офіс президента, СБУ, Служба зовнішньої розвідки України та Головне управління розвідки Міністерства оборони України відкидають цю інформацію.

Джерела «Української правди» вказували, що в Офісі президента дуже бояться виходу розслідування Bellingcat.

У свою чергу, Zn.ua повідомило, що Офіс президента України начебто намагався вмовити службу британської розвідки МІ6 завадити виходу фільму-розслідування Bellingcat. У британській розвідці відповіли, що нічого не можуть зробити з розслідуванням журналістів через свободу слова.

Фото: пресслужба президента України 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2150
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду