Hromadske випустило новий матеріал про справу Стерненка замість видаленого

Hromadske випустило новий матеріал про справу Стерненка замість видаленого

19 Квітня 2021
3221
19 Квітня 2021
20:55

Hromadske випустило новий матеріал про справу Стерненка замість видаленого

3221
Попередній матеріал обурив глядачів, у редакції його назвали «недоопрацьованим» та вирішили зняти з публікації, щоб підготувати новий.
Hromadske випустило новий матеріал про справу Стерненка замість видаленого
Hromadske випустило новий матеріал про справу Стерненка замість видаленого

Hromadske випустило новий матеріал про справу одеського активіста Сергія Стерненка замість видаленого раніше. Про це йдеться на сайті видання.

Минулого разу, у лютому 2021-го, на YouTube-каналі hromadske вийшла програма «В темі», присвячена вироку та історії Стерненка.

«Матеріал обурив глядачів, зокрема через використання в ньому коментарів осіб, яких прихильники Стерненка вважають скомпрометованими. Ідеться про міністерку юстиції часів Януковича Олену Лукаш, лідера "Нацкорпусу" та екснардепа Андрія Білецького та скандального одеського блогера Стаса Домбровського. Усі ці коментарі були взяті з відкритих джерел, а не записані командою проєкту. Також авторів програми почали звинувачувати у маніпуляціях, з чим вони не погодилися», — повідомили в hromadske.

Видання закрило матеріал для перегляду, автори взялись його допрацювати.

«Після цього журналісти поспілкувалися з понад 20 різними людьми: від одеських активістів та колишніх друзів Стерненка із "Правого сектору" до представників СБУ, поліції та Генпрокуратури. Також докладніше були вивчені матеріали кримінальних справ. Сам Стерненко відмовився надати коментарі до цього матеріалу. Пояснив це так: "Ви і без мене непогано впораєтесь зі збиранням фейків, досліджуючи проросійські помийки та беручи коментарі у фанатів замовника замахів на мене. Тим паче що такий досвід у вас уже є"», — пояснили в редакції.

Зазначається, що частина теперешніх друзів Стерненка відмовилася надати коментарі, зокрема й його дівчина.

«Незважаючи на це, hromadske готове надати слово самому Стерненкові й запрошує його на інтерв’ю», — додали у виданні.

Новий матеріал hromadske вирішило розюити на кілька частинУ першій, опублікованій 19 квітня, йдеться про період Стерненка у «Правому секторі». Видання заявляє, що багато людей нібито остерігаються говорити відкрито про Стерненка, боючись його прихильників.

Фото: 24tv.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3221
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду