Hromadske зробить новий матеріал про справу Стерненка замість видаленого

Hromadske зробить новий матеріал про справу Стерненка замість видаленого

5 Березня 2021
5125

Hromadske зробить новий матеріал про справу Стерненка замість видаленого

5125
Редакція каже, що цей матеріал матиме «належну фактологічну базу», та дякує глядачам за критику.
Hromadske зробить новий матеріал про справу Стерненка замість видаленого
Hromadske зробить новий матеріал про справу Стерненка замість видаленого

Редакція hromadske готує новий матеріал про справу Сергія Стерненка замість спершу опублікованого, а згодом видаленого випуску програми «В темі». Новий матеріал буде не лише відео, але й текстовим і вийде найближчим часом. Про це «Детектору медіа» розповіла голова ГО «Громадське телебачення» Юлія Банкова.

«Редакція hromadske закрила доступ до відео про Сергія Стерненка, щоб доопрацювати матеріал. Про це ми одразу написали у спільноту нашого ютубу. Випуск вийшов у межах політичної програми “В темі” і не був окремим блогом журналіста Олексія Братущака. Нині команда готує новий матеріал з належною фактологічною базою», — сказала Юлія Банкова. За її словами, рішення зняти випуск «В темі» ухвалила шефредакторка  hromadske Настя Станко.  

За словами Насті, «випуск був недоопрацьованим». «Команда програми робить не перший випуск, ми їй довіряємо. Але вони також можуть помилятися. У неділю зранку редактори разом з авторами програми зібралися й обговорили це відео, помилки, фактаж, фокус. Ми дуже вдячні за критику нашим глядачам, і ми завжди до конструктивної критики дослухаємось. Але я також не можу не сказати, що після виходу програми в бік Олексія понеслись образи, і навіть погрози. Мені не видається це конструктивною критикою. Подібні реакції можуть викликати небажання в колег з нашого чи інших медіа робити матеріали на подібні теми. Це ненормально» — розповіла Настя Станко. За її словами, у новому матеріалі буде зокрема й пояснення, чому був видалений випуск «В темі».

«Hromadske давно висвітлює справи щодо Сергія Стерненка. Зокрема наші журналісти висвітлювали вирок суду, також розгорнуто пояснили суть вироку, вели дві онлайн-трансляції з акцій протесту проти цього вироку в Києві, робили фоторепортажі», — йдеться в коментарі Юлії Банкової.

Випуск програми «В темі» вийшов на ютуб-каналі hromadske 27 лютого. За кілька годин відео зникло, а у спільноті ютьюб-каналу з’явилося повідомлення: «Ми вирішили прибрати останній випуск “В темі”, щоб допрацювати краще матеріал. Дякуємо за ваші відгуки і критику. Критика робить нас сильнішими і професійнішими, і допомагає нам розвиватись».

Олексій Братущак прокоментував цю ситуацію «Детектору медіа»: «До матеріалу є претензії різних сторін. Я претензії, які озвучують ці різні сторони, зокрема прихильники Сергія Стерненка, не сприймаю. Я вважаю, що матеріал не маніпулятивний, в чому мене звинувачують прихильники Стерненка, і матеріал не готувався на колінках — про історію  з нападами на одеських активістів я писав ще в 2018 році. З того часу я працював над цією темою». За його словами, чимало інформації від джерел він отримав на правах анонімності, адже «люди чомусь бояться – або того, що з ними особисто може щось статися, або хейту в соцмережах». За словами журналіста, у соцмережах з’явились повідомлення, які він вважає погрозами. Втім, він пов’язує хвилю негативу в соцмережах на свою адресу не лише з видаленим матеріалом про справу Стерненка, а й з іншим — присвяченим Анатолію Шарію та його партії: «одне наклалось на інше».

За словами Олексія, він бере участь у підготовці більш детального матеріалу про справу Стерненка, зокрема взяв інтерв’ю в кількох джерел і отримав додаткову важливу інформацію.

 Фото: кадр з програми «В темі»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5125
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду