Верховна Рада засудила заворушення під Офісом президента

Верховна Рада засудила заворушення під Офісом президента

31 Березня 2021
2170
31 Березня 2021
09:23

Верховна Рада засудила заворушення під Офісом президента

2170
За проєкт постанови проголосували 237 нардепів.
Верховна Рада засудила заворушення під Офісом президента
Верховна Рада засудила заворушення під Офісом президента

Верховна Рада підтримала постанову «Про засудження подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу президента» під час мітингу на підтримку Сергія Стерненка. Про це повідомляє Українська правда.

У вівторок, 30 березня, за проєкт постанови №5295 проголосували 237 нардепів. У постанові нардепи засудили заворушення під ОП та постановили:

  • Забезпечити швидке, повне та неупереджене розслідування та надати юридичну оцінку подій, що відбулись біля ОПУ;
  • Керуючись одним з основних принципів демократії – принципом політичної рівності громадян перед законом, вивчити обставини, що супроводжували події, які відбулись біля ОПУ, на предмет організації та/або участі у реалізації зазначених подій будь-яких політичних партій та/або пов’язаних з ними осіб;
  • Визначити ступінь вини учасників, організаторів та замовників події у завданні матеріальної шкоди державному майну та забезпечити притягнення винних осіб до відповідальності у відповідності до законодавства;
  • Щотижнево у порядку, передбаченому законодавством, надавати Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності актуальну інформацію щодо ходу розслідування подій, що відбулись 20 березня біля ОПУ.
  • Державному управлінню справами: Протягом триденного строку подати до Верховної Ради інформацію щодо розміру шкоди, завданої будівлі;
  • Після встановлення осіб учасників подій, що відбулися біля ОПУ, які завдали шкоди будівлі у співпраці з іншими органами державної влади, вжити заходів, спрямованих на відшкодування завданої майнової шкоди.

20 березня до дня народження ув’язненого активіста Сергія Стерненка під Офісом президента у Києві відбулася акція протесту. Її учасники кидали фаєри, петарди і шумові гранати, облили будівлю Офісу фарбою та залишили на її стінах надписи («Лох», «Аваков чорт», «Волю політв’язням», «1312», «ACAB»). Також протестувальники розбили скло у дверях будівлі.

У МВС України зазначили, що правоохоронці свідомо не втручалися в події, пізніше поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «хуліганство». Пошкодження будівлі Офісу президента оцінюються у 2 млн гривень.

Заступник очільника МВС України Антон Геращенко вважає, що лозунги, які використовували активісти під час акції протесту на Банковій є «профашистськими».

Трьом активістам – ветеранам Владу Сорду (Владиславу Гранецькому-Стафійчуку) та Євгену Строканю, а також голові ініціативи «Захистимо Протасів Яр» Роману Ратушному суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2170
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду