У мережі опублікували відео розпилення газу біля редакції «Новой газеты»

У мережі опублікували відео розпилення газу біля редакції «Новой газеты»

16 Березня 2021
1428
16 Березня 2021
09:32

У мережі опублікували відео розпилення газу біля редакції «Новой газеты»

1428
Поліція РФ розпочала перевірку за скаргами журналістів видання «Новая газета»
У мережі опублікували відео розпилення газу біля редакції «Новой газеты»
У мережі опублікували відео розпилення газу біля редакції «Новой газеты»

У Telegram-каналі «Новости Москвы» з'явилося відео з камери спостереження біля офісу «Нової газети». На ньому видно людину в формі кур'єра «Яндекса» – він тримає велосипед, з заднього колеса якого розпорошується газ.

«Дивіться, це вже прямо машина для здійснення терактів: фальшивий кур'єр розпорошує отруйний газ, контейнер з яким вмонтований в велосипед, прямо біля входу в будівлю», – говориться в заяві редакції.

На думку журналістів, задум був зрозумілий: на своїх підошвах співробітники рознесуть отруту в усі приміщення редакції.

«Уявіть, що такий «кур'єр» з розпилювачем отрути проведе своє виїзне обслуговування на масових заходах? На вулицях міста?», – підкреслили журналісти.

Представник «Яндекс.Еда» повідомила виданню «Медуза», що їх моніторинг не фіксував кур'єрів, які відправлялися за адресою редакції «Нової газети».

15 березня російське видання «Новая газета» заявило, що її редакція в Москві зазнала хімічної атаки. Журналісти повідомили, що у приміщеннях стоїть різкий хімічний запах, який відчувають усі відвідувачі та співробітники редакції, а також інших організацій, розташованих у будівлі.

Це не перший випадок хімічної атаки на будівлю, де розташована редакція. У 2017 році до редакції надійшов лист у конверті, в якому був невідомий білий порошок. Конверт, адресований керівництву газети, прийшов із Чечні. У 2018 році редакція отримала похоронний вінок з погрозами, а пізніше відрізану голову барана. «Новая газета» відома своїми журналістськими розслідуваннями, в тому числі, і про ситуацію в Чечні.

2 березня суд заарештував на 15 діб кореспондента «Новой газеты» Іллю Азара за репост у Facebook.

3 березня державна нафтогазова компанія «Роснефть» звернулася в Арбітражний суд Москви з позовами до видань «Новая газета», «Важные истории», а також агентства Bloomberg.

У лютому 2021 року прокуратура РФ відкрила дві справи проти редакції «Новой газеты» та головного редактора видання Дмитра Муратова через нібито «поширення фейків».

Скріншот відео: moscowmap/Telegram

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1428
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду