detector.media
16.03.2021 09:32
У мережі опублікували відео розпилення газу біля редакції «Новой газеты»
У мережі опублікували відео розпилення газу біля редакції «Новой газеты»
Поліція РФ розпочала перевірку за скаргами журналістів видання «Новая газета»

У Telegram-каналі «Новости Москвы» з'явилося відео з камери спостереження біля офісу «Нової газети». На ньому видно людину в формі кур'єра «Яндекса» – він тримає велосипед, з заднього колеса якого розпорошується газ.

«Дивіться, це вже прямо машина для здійснення терактів: фальшивий кур'єр розпорошує отруйний газ, контейнер з яким вмонтований в велосипед, прямо біля входу в будівлю», – говориться в заяві редакції.

На думку журналістів, задум був зрозумілий: на своїх підошвах співробітники рознесуть отруту в усі приміщення редакції.

«Уявіть, що такий «кур'єр» з розпилювачем отрути проведе своє виїзне обслуговування на масових заходах? На вулицях міста?», – підкреслили журналісти.

Представник «Яндекс.Еда» повідомила виданню «Медуза», що їх моніторинг не фіксував кур'єрів, які відправлялися за адресою редакції «Нової газети».

15 березня російське видання «Новая газета» заявило, що її редакція в Москві зазнала хімічної атаки. Журналісти повідомили, що у приміщеннях стоїть різкий хімічний запах, який відчувають усі відвідувачі та співробітники редакції, а також інших організацій, розташованих у будівлі.

Це не перший випадок хімічної атаки на будівлю, де розташована редакція. У 2017 році до редакції надійшов лист у конверті, в якому був невідомий білий порошок. Конверт, адресований керівництву газети, прийшов із Чечні. У 2018 році редакція отримала похоронний вінок з погрозами, а пізніше відрізану голову барана. «Новая газета» відома своїми журналістськими розслідуваннями, в тому числі, і про ситуацію в Чечні.

2 березня суд заарештував на 15 діб кореспондента «Новой газеты» Іллю Азара за репост у Facebook.

3 березня державна нафтогазова компанія «Роснефть» звернулася в Арбітражний суд Москви з позовами до видань «Новая газета», «Важные истории», а також агентства Bloomberg.

У лютому 2021 року прокуратура РФ відкрила дві справи проти редакції «Новой газеты» та головного редактора видання Дмитра Муратова через нібито «поширення фейків».

Скріншот відео: moscowmap/Telegram

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY