detector.media
12.03.2021 17:28
В Атлантичній раді США спалахнув скандал через суперечливу публікацію про РФ
В Атлантичній раді США спалахнув скандал через суперечливу публікацію про РФ
Зокрема, публікацію про РФ розкритикували авторитетні дипломати Джон Гербст, Олександр Вершбоу і Денієл Фрід.

В Атлантичній раді виник скандал, пов’язаний з суперечливою публікацією про Росію, яку розмістили на офіційному веб-сайті центру. Про це йдеться в статті Politico «В Атлантичній раді розгорілася війна через Росію».

Зокрема, двоє старших експертів Атлантичної ради Емма Ешфорд і Метью Берроуз опублікували 5 березня статтю, у якій йдеться про те, що «США не повинні зосереджуватися на правах людини у своїх відносинах з Росією» і що «демократизація в Росії не обов’язково буде корисною для США».

Після публікації статті Ешфорд і Берроуз, понад два десятки співробітників Атлантичної ради виступили із спільною заявою, у якій засудили колег за те, що вони опублікували «проросійський матеріал».

Серед підписантів авторитетні дипломати Джон Гербст, Олександр Вершбоу і Денієл Фрід.

«Стаття б'є мимо цілі ... вона ґрунтується на помилковому припущенні, що права людини і національні інтереси розділені і що політика США стосовно Росії була і залишається переважно пов’язана з проблемами прав людини», – ідеться в заяві.

Один з підписантів припускає, що на позицію авторів статті міг вплинути один із жертводавців Атлантичної ради Чарльз Кох, який надав центру $4,5 млн протягом п'яти років. Проте генеральний директор Атлантичної ради Фред Кемпе спростував ці закиди.

Виконавчий віцепрезидент Атлантичної ради Деймон Вілсон не підписав заяву, але зазначив, що він особисто не згоден з Ешфорд і Берроузом і «твердо впевнений, що права людини є невід’ємною частиною інтересів національної безпеки США». Вілсон додав, що поважає «право авторів висловлювати свої аргументи».

Атлантична рада – неурядовий аналітичний центр, заснований у 1961 році для сприяння співпраці між США та Європою. Є важливим дискусійним майданчиком для глав держав, військових міністрів, експертів та дипломатів з обох боків Атлантики.

У 2014 році видання The New York Times повідомило, що з 2008 року Атлантична рада отримувала фінансування щонайменше з 25 країн. Зокрема, українська енергетична компанія Burisma (яка відіграла чималу роль в історії з першим імпічментом президента Дональда Трампа), зробила пожертвування Євразійському центру у складі Атлантичної ради та фінансувала програму з питань енергетичної безпеки.

Фото: Ilya Dobrioglo/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY