США назвали російські ЗМІ, які поширюють фейки про вакцини від коронавірусу

США назвали російські ЗМІ, які поширюють фейки про вакцини від коронавірусу

9 Березня 2021
2272
9 Березня 2021
16:59

США назвали російські ЗМІ, які поширюють фейки про вакцини від коронавірусу

2272
Російська пропаганда поширює багато видів дезінформації, в тому числі, про вакцини від Pfizer і Мoderna.
США назвали російські ЗМІ, які поширюють фейки про вакцини від коронавірусу
США назвали російські ЗМІ, які поширюють фейки про вакцини від коронавірусу

Глобальний центр взаємодії Державного департаменту США назвав чотири російські видання, що поширюють фейки про вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech і Moderna. Про це повідомляє CNBC.

Зокрема, це видання «News Front», підконтрольне Федеральній службі безпеки РФ, «New Eastern Outlook» і «Oriental Review», які контролюються Службою зовнішньої розвідки Росії. Також це видання «Rebel Inside» яке пов'язане з Головним розвідувальним управлінням Генштабу ЗС Росії.

У Держдепі зазначили, що ці інтернет-видання «поширюють багато видів дезінформації, в тому числі, про вакцини від Pfizer і Мoderna».

Раніше повідомлялось, що спецслужби Росії розгорнули в інтернеті кампанію з підриву довіри до вакцин Pfizer та інших препаратів західного виробництва.  

У США та ЄС наразі вакцинація від коронавірусу проводиться вакцинами Pfizer/BioNTech, Moderna та AstraZeneca. Вакцина Pfizer/BioNTech продемонструвала ефективність у понад 90% на фінальному етапі випробувань, ефективність вакцини від компанії Moderna становить 94,5%. Вакцина Оксфордського університету та AstraZeneca показала середню ефективність 70%.

В Україні вакцинація розпочалася 24 лютого препаратом індійського виробництва CoviShield, який ідентичний вакцині AstraZeneca.

Кабмін України заборонив реєстрацію в Україні будь-яких препаратів або вакцини проти коронавірусу, вироблених державою-агресором.

Наразі лише дві каїни ЄС схвалили російську вакцину «Спутник V» для екстреного застосування - це Словаччина та Угорщина. Розробники «Спутник V» стверджують, що цей препарат показав ефективність понад 90%. В Росії також розробили ще дві вакцини від коронавірусу - пептидну «ЭпиВакКорона» та вакцину на основі інактивованого вірусу «КовиВак».

Фото: Marco Verch Professional Photographer/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2272
Читайте також
05.03.2021 14:00
Ольга Білоусенко
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду