Венедіктова подала до суду на Яніну Соколову через інтерв'ю з «таємним агентом НАБУ»

Венедіктова подала до суду на Яніну Соколову через інтерв'ю з «таємним агентом НАБУ»

3 Березня 2021
3343
3 Березня 2021
15:26

Венедіктова подала до суду на Яніну Соколову через інтерв'ю з «таємним агентом НАБУ»

3343
Соколова закликала Офіс генпрокурора припинити чинити тиск на журналістів у демократичній країні.
Венедіктова подала до суду на Яніну Соколову через інтерв'ю з «таємним агентом НАБУ»
Венедіктова подала до суду на Яніну Соколову через інтерв'ю з «таємним агентом НАБУ»

Журналістка Яніна Соколова повідомила, що генпрокурорка Ірина Венедіктова подала на неї до суду. Про це Соколова повідомила у Facebook.

За словами Соколової, справа стосується інтерв'ю позаштатного агента НАБУ Євгена Шевченка для програми «Соромно». Зокрема, у програмі обговорювали $6 млн хабара за закриття справи проти ексміністра екології Миколи Злочевського.

«В інтерв‘ю Євген розповідає про роль Венедіктової у цьому процесі. І про бажання Венедіктової цю справу «загасити». Євген говорить прямим текстом, що «я стверджую, що Венедіктова брала хабар за це», – написала Соколова.

Соколова зазначила, що їй дивно бачити позов генпрокурорки проти неї, як проти журналіста.

«Не знаю, чому я фігурую як «відповідач». Інтерв’ю – це спілкування журналіста з гостем. Моя справа питати. Відповідає в інтерв’ю гість. Ірино...Ви точно юрист? Тоді Ви маєте бути у курсі чинного законодавства щодо свободи слова і журналістикоі діяльності», – написала журналістка.

Соколова послалася на частину третю статті 15 Конституції України, яка встановлює, що цензура в Україні заборонена.

Журналістка закликала Офіс генпрокурора припиніти тиснути на журналістів, активістів і переслідувати їх в демократичній країні.

«Украіна – не Росія. Спілкування з ОПЗЖ, які дали голоси за Ваше призначення бачу дається взнаки. На жаль...(с). Журналістка додала, що справу розглядатиме Печерський суд вже у квітні», – написала Соколова.

Додамо, що у позові відповідачем також фігурує і Євген Шевченко.

«Детектор медіа» намагається отримати коментар Венедіктової.

12 червня 2020 року детективи НАБУ задокументували спробу надання хабара колишнім високопосадовцем керівництву НАБУ та керівнику САП Назару Холодницькому в розмірі $6 млн. Хабар давали за закриття справи щодо власника Burisma Holdings, ексміністра екології Миколи Злочевського. У цій справі затримали першого заступника голови ДПС у Києві Миколу Ільяшенка.

17 листопада НАБУ викликало ведучу Яніну Соколову на допит у межах кримінального провадження щодо відеозаписів із Денисом Єрмаком, братом керівника Офісу президента Андрія Єрмака. На цих записах брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака – Денис пропонував влаштувати неназваних осіб на певні посади. Андрій Єрмак підтвердив, що на оприлюдненому відео його брат.

19 березня 2020 року ведуча Яніна Соколова запустила авторський проєкт «Як вам не соромно» на телеканалі «Україна 24». Про шоу читайте тут. Загалом вийшло три випуски шоу. 3 квітня телеканал «Україна 24» призупинив виробництво авторського шоу Яніни Соколової до осіннього телевізійного сезону, посилаючись на карантин. Оголошення про тимчасове припинення виходу програми з'явилось після увімкнення в ефір депутата Гео Лероса щодо «плівок Єрмака»

У пресслужбі «Медіа Групи Україна» сказали, що зі змістом програми рішення не пов'язане. Джерело «Детектора медіа» з «Медіа Групи Україна» повідомило, що рішення про призупинення «Як вам не соромно» прийнято через те, що проєкт дорогий у виробництві, але має низькі показники телеперегляду - нижчі, ніж у повторів Савіка Шустера.

У квітні Яніна Соколова перезапустила проєкт «Як вам не соромно». Назву шоу змінили на «Соромно».

Фото: Kostiantyn Polishchuk/Yanina Sokolova/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3343
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду