Леонід Кравчук з’явився в етері російського каналу та поспілкувався з ватажком «ДНР»

Леонід Кравчук з’явився в етері російського каналу та поспілкувався з ватажком «ДНР»

16 Лютого 2021
20017
16 Лютого 2021
17:54

Леонід Кравчук з’явився в етері російського каналу та поспілкувався з ватажком «ДНР»

20017
Леонід Кравчук був в етері російського пропагандистського каналу близько десяти хвилин.
Леонід Кравчук з’явився в етері російського каналу та поспілкувався з ватажком «ДНР»
Леонід Кравчук з’явився в етері російського каналу та поспілкувався з ватажком «ДНР»

Очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук взяв участь у програмі російського телеканалу, де в прямому етері під час включення поспілкувався з ватажком «ДНР». Про це повідомляє DW.

Кравчук з’явився в етері програми «Время покажет» російського «Першого» телеканалу у понеділок, 15 лютого і встиг вступити у дискусію з ватажком «ДНР» Денисом Пушиліним. Його суперечка з Пушиліним стосувалася доктрини «Російський Донбас».

Так звана доктина «Російський Донбас» була представлена бойовиками у січні 2021 року. Зокрема, вона передбачає захоплення бойовиками всієї території Луганської і Донецької областей, але не передбачає входження маріонеткових утворень «Л/ДНР» до складу Росії.

Зазначимо, що напередодні Кравчук на форумі «Україна 30» заявив, що з Росією неможливо домовитися щодо ситуації на Донбасі, адже Москва не хоче змінювати свою поточну позицію. 

Поява Кравчука в етері російського кналу викликала неоднозначну реакцію в Україні. Зокрема, представниця партії «Європейська солідарність», нардеп Ірина Геращенко заявила, що шокована дискусією Кравчука з ватажком бойовиків і загалом його появою на російському пропагандистському каналі.

«У прямому ефірі в дискусії з бойовиками він фактично легітимізує всіх цих Пушиліних», – написала Геращенко у Facebook.

Спікер ТКГ Олексій Арестович вважає, що Кравчука не треба засуджувати за виступ в ефірі російського телеканалу.

«Леоніду Макаровичу не потрібно нагадувати про необхідність захищати Україну...Інша справа, що він використовує різні можливості донести до різних цільових, зокрема, до російської цільової аудиторії український погляд. Чи винен він у тому, що одночасно з ним включають якогось там Пушиліна Дениса Володимировича? Його ж не попереджають про це», – заявив Арестович в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Леонід Кравчук не вперше з'являється в етері російських телеканалів. Зокрема, 31 липня 2020 року Кравчук дав коментар російській пропагандистці Ользі Скабєєвій. Кравчук заявив, що поважає Скабєєву та не вважає її противником. 

15 лютого 2021 року народна депутатка «Європейської солідарності» Ірина Геращенко пішла з прямого ефіру програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV через сексистські висловлювання  спікера української делегації в Тристоронній контактній групі Олексія Арестовича. Він спершу звинуватив партію «Європейська солідарність» в «деморалізації українських військових», у роботі «за російськими наративами» та «чорній політичній пропаганді». Потім додав, що партія «ЄС» «скотилася до рівня жіночого гуртожитку ПТУ».

Ведучий Вадим Карп'як вирішив достроково завершити ефір. Він пояснив, відповідно до внутрішніх правил, під час модерування дискусії має реагувати на антидержавні й антизаконні заклики, а також на образливі висловлювання.

У відповідь на заклики вибачитися за сексистські висловлювання під час ефіру програми «Свобода слова» Арестович вирішив своєрідно «віджартуватися».

Крім того, на думку Олексія Арестовича, варто закрити телеканали, пов’язані з п’ятим президентом Петром Порошенком та партією «Європейська солідарність». До «пулу Порошенка» відносять Прямий канал, 5 канал та «Еспресо». Однак генеральний продюсер «Еспресо» Олексій Мустафін раніше казав, що його канал не входить до «пулу каналів Петра Порошенка», разом з «Прямим» та 5 каналом, хоча ідеологічно близький до них.

Скріншот відео: Первый канал/Youtube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20017
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Yuriy
1156 дн. тому
В "єтері" - это где?
Lockdown
1156 дн. тому
День сурка!... Скоро весна! Хэллоуин, сдался он кому-нибудь не так давно! Маски, скоро будут прививки, новое слово локдаун,гелікоптер, ровер, типа украиские слова... Страна обезьян и попугаев!...)))
Lorinser
1156 дн. тому
У Этері прикольно, всё как у нас американцев!Мне уже неприятно читать украинские новости, они в целом, что-то и кого-то копируют, они злорадствуют, они опустились и никто их не поднимет, вот увидите!
Yuriy
1156 дн. тому
Кравчуку следует доверять. Он умный и опытный. Поэтому все что он делает имеет смысл.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду