У родичів Тараса Козака є десятки квартир, будинків та ділянок у Києві та Львові — «Слідство.інфо»

У родичів Тараса Козака є десятки квартир, будинків та ділянок у Києві та Львові — «Слідство.інфо»

4 Лютого 2021
6177
4 Лютого 2021
21:19

У родичів Тараса Козака є десятки квартир, будинків та ділянок у Києві та Львові — «Слідство.інфо»

6177
На канали Козака — «112 Україна», NewsOne та ZIK — наклали санкції через імовірне фінансування з боку країни-агресора.
У родичів Тараса Козака є десятки квартир, будинків та ділянок у Києві та Львові — «Слідство.інфо»
У родичів Тараса Козака є десятки квартир, будинків та ділянок у Києві та Львові — «Слідство.інфо»

Родичі народного депутата від «Опозиційної платформи — За життя», власника каналів «112 Україна», NewsOne та ZIK Тараса Козака володіють десятками квартир, будинками та земельними ділянками у Києві та Львові. Про це повідомляє «Слідство.інфо».

Як відомо, Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти Козака та його каналів. Вони вже припинили мовлення.

Окрім телеканалів, у політика є частки у 12 компаніях, як зазначено у декларації за 2019 рік. Також він задекларував будинок на 330 кв.м у селі Сокільники під Львовом та офіс на 100 кв.м у самому. У Києві Козак орендує будинок у компанії, що належить Оксані Марченко, — дружині одного з лідерів «ОПЗЖ» Віктора Медведчука.

Більшість коштів Козак зберігає у білоруських банках — понад 7 млн євро. В українському «Укрбудінвестбанку» Козак зберігає понад 378 тис. грн та 30 тис. євро, а готівкою — 150 тис. євро та майже 2,5 млн грн.

Майно родичів Козака оминули українські санкції. Його молодший брат Богдан Козак володіє 12-ма квартирами лише у Києві. З них 11 — у житловому комплексі Eliseum, ще одна квартира у 2500 кв.м розташована на елітному Печерську.

У Львові Богдану Козаку належить будинок, квартира, два паркомісця та дві комірки, а у області — будинок та тільки кілька земельних ділянок. Ще 24 ділянки землі у Львівській області він орендує. Богдан Козак веде спільний бізнес із братом Віктора Медведчука Сергієм — вони займаються вантажними автомобілями, будівництвом та видобуванням піску.

70-річна матір Тараса Козака Софія володіє квартирою та паркомісцем у Львові, будинком та трьома земельними ділянками у Львівській області. Також їй належить чотири квартири у новобудові в столиці.

Ще одна близька до Тараса Козака особа — цивільна дружина та матір його дитини Наталія Лавренюк також володіє низкою нерухомості. Вона займається нафтовидобувним бізнесом у Росії разом з Оксаною Марченко, дружиною Віктора Медведчука.

У Лавренюк є квартира в Києві, 10 земельних ділянок у Київській області, будинок, квартира та офіс у Львові. Також Наталія Лавренюк володіє й елітною автівкою за близько 3 млн грн — Mercedes-Benz V 300 D 2020 року випуску. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБОУ від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Воно передбачає запровадження санкцій проти нардепа Тараса Козака та компаній, які володіють ліцензіями телеканалів «групи Медведчука» — «112 Україна», NewsOne і ZIK. Санкції запроваджені на п’ять років.

З 19 членів ради 17 проголосували «за» санкції, один був відсутній, спікер парламенту Дмитро Разумков – утримався. Він вважає, що відповідальних за співпрацю з РФ та фінансування тероризму мають карати згідно з законодавством. Натомість санкції, на його думку, запроваджують проти осіб, яких не можуть притягнути до відповідальності перед українським судом. 

Власник медіахолдингу «Новини» Тарас Козак назвав дії РНБО незаконними, а рішення про санкції актом цензури. Він піде в українські та європейські суди оскаржувати це рішення РНБО. У заяві каналів рішення РНБО називають «решением об уничтожении трех оппозиционных телеканалов» та «политической расправой над неугодными СМИ». Телеканали продовжують транслювати свої ефіри на YouTube. Міністерство культури та інформаційної політики раніше повідомило, що направить до компанії запит з проханням заблокувати сторінки телеканалів.

Президент та голова СБУ вважають заборону каналів групи «Медведчука» — боротьбою в інформаційній війні за правду та європейські цінності, а також кроком у боротьбі з російською гібридною агресією. Чому закриття каналів Медведчука — це не наступ на свободу слова читайте в матеріалі «Детектора медіа».

Зеленський обговорив із керівниками каналів ICTV, «Інтер», «1+1», «Україна» рішення РНБО про санкції. Вони дійшли згоди, що санкції є інструментом глобальної боротьби з дезінформацією та не мають нічого спільного з питанням свободи слова та незалежності ЗМІ. Він також обговорив санкції РНБО з послами країн «Великої сімки» та Європейського Союзу в Україні.

Секретар РНБО Олександр Данилов заявив, що в Україні працює багато антиукраїнських телеканалів і РНБО буде вводити санкції щодо них після отримання відповідних документів. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сказав, що надані СБУ матеріали, які лягли в основу рішення РНБО про санкції, є цілком достатніми та вичерпними. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6177
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду