detector.media
02.02.2021 20:58
Олексія Навального засудили до 3,5 років колонії
Олексія Навального засудили до 3,5 років колонії
Штаб політика закликав громадян виходити на вулиці на знак протесту. Силовики вже проводять масові затримання.

Російського опозиційного політика Олексія Навального засудили до 3,5 років колонії. Відповідне рішення ухвалив Симоновський районний суд Москви, задовольнивши клопотання Федеральної служби виконання покарань РФ, яка вимагала замінити умовне покарання у справі «Ів Роше» на реальне, пише «Медуза».

Навальний проведе в колонії загального режиму 2 роки і 8 місяців, оскільки йому зарахували термін домашнього арешту (близько 10 місяців). Також він має сплатити штраф у 500 тис. руб. (185 тис. грн).

Захист політика вже заявив про свій намір оскаржити вирок.

Під час судового засідання представник ФСВП повідомив, що Навальний більше 50 разів порушив правила випробувального терміну, в тому числі не приходив на реєстрацію до відомства, як того вимагали умови умовного покарання.

За даними «ОВД-Инфо», поліція затримала понад 300 осіб, які прийшли до будівлі суду, щоб підтримати Навального. 

Після оголошення вироку штаб політика закликав громадян виходити на вулиці на знак протесту. Силовики вже проводять масові затримання. Як передає «Новая газета», затримують навіть тих, хто просто йшов вулицею чи сидів на лавці.

Нагадаємо, у Росії 23 і 31 січня відбувались масові акції протесту з вимогою звільнити Навального. Були затримані тисячі протестувальників та людей, які взагалі не мали стосунку до акцій. 23 січня затримали більше 20 журналістів, а 31 січня - щонайменше 82.

Фото: meduza.io

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY