Роскомнагляд заблокував сайт Інституту масової інформації

Роскомнагляд заблокував сайт Інституту масової інформації

4 Січня 2021
1547

Роскомнагляд заблокував сайт Інституту масової інформації

1547
Сайт заблокували через новину від 2016 року «У Росії заблокували інтерв’ю Громадського ТБ з представником "Хізб ут-Тахрір"».
Роскомнагляд заблокував сайт Інституту масової інформації
Роскомнагляд заблокував сайт Інституту масової інформації

Федеральна служба РФ з нагляду в сфері масових комунікацій і зв'язку (Роскомнагляд) на вимогу Генеральної прокуратури РФ обмежила доступ до сайту ГО «Інститут масової інформації» на території Росії. Про це 4 січня повідомив ІМІ, який отримав відповідне сповіщення від Роскомнагляду. 

Сайт заблокували через новину від 18 серпня 2016 року «У Росії заблокували інтерв’ю Громадського ТБ з представником “Хізб ут-Тахрір"», яка містить «заклики до масових безладів, ведення екстремістської діяльності».

Роскомнагляд вважає, що ця новина була поширена нібито з порушенням закону РФ «Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації». «...Інформація, яка поширюється з порушенням закону, а саме: інформація із закликами до ведення екстремістської діяльності. Інформаційно-пропагандистський супровід діяльності організації "Партія ісламського звільнення" ("Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі"), визнаної терористичною рішенням Верховного суду Російської Федерації від 14.02.2003», – йдеться в повідомленні Роскомнагляду.

Сайт буде заблокований, доки ІМІ не видалить новину.

Нагадаємо, у серпні 2016 року на території Росії Роскомнагляд заблокував інтерв’ю «Громадського телебачення» з правозахисником і членом партії забороненої в РФ партії «Хізб ут-Тахрір» Гасаном Гаджиєвим. Він, з-поміж іншого, розказував про переслідування представників партії в Росії. Роскомнагляд мотивував це рішення – порушенням закону РФ «Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації». На вимогу Роскомнагляду YouTube також заблокував випуск програми «Громадское на русском: Крестный ход на Киев, НАТО-Россия, Хизб ут-Тахрир».

Фото: ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1547
Читайте також
22.09.2020 17:53
Вікторія Романюк, Олена Чуранова, Інститут масової інформації
2 854
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду