Роскомнагляд заблокував сайт МінТОТ

Роскомнагляд заблокував сайт МінТОТ

21 Квітня 2020
1552
21 Квітня 2020
10:30

Роскомнагляд заблокував сайт МінТОТ

1552
У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України не знають, чи їх сайт заблокований лише на території Росії, чи й на тимчасово окупованих нею територіях України.
Роскомнагляд заблокував сайт МінТОТ
Роскомнагляд заблокував сайт МінТОТ

Федеральна служба РФ з нагляду в сфері масових комунікацій і зв'язку (Роскомнагляд) на вимогу Генеральної прокуратури РФ заблокувала сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Російська влада пояснила, що «претензії викликала новина про приховування хворих COVID-19 в Криму і на Донбасі». Про це 20 квітня повідомляються на сайті відомства.

«Росію стурбували дані з тимчасово окупованих нею українських територій про дефіцит тестів, про те, що перевірки там проходять тільки «чиновники» російських окупаціних адміністрацій і військові, про те, що пацієнтам з відповідними симптомами там ставлять діагноз ГРВІ, а з лікарів беруть зобов'язання про нерозголошення реальної ситуації. Посилаються російські посадовці на те, що їхні окупаційні адміністрації звітували про відсутність хворих і великий запас тестів», – йдеться в повідомленні.

Як писав ДМ, Федеральна служба РФ з нагляду в сфері масових комунікацій і зв'язку (Роскомнагляд) змусила російське видання «Новая газета» видалити статтю Олени Мілашиної про ситуацію із поширенням коронавірусу COVID-19 в Чечні.

Нагадаємо, Олена Мілашіна опублікувала в «Новой газете» статтю під назвою «Смерть від коронавірусу – менше зло», у якій говориться, що багато медичних установ не були готові до прийому хворих, тому їх закрили. Також в статті стверджується, що в регіоні майже не проводять тестування на коронавірус, за винятком наближених до глави Чечні. Водночас, за даними журналістки, коронавірус не знизив число незаконних затримань, у тому числі масових.

15 квітня глава Чечні Рамзан Кадиров розкритикував російське видання «Новая газета» через статтю Олени Мілашиної про ситуацію з поширенням коронавірусу COVID-19 в республіці. Він закликав ФСБ і владу Росії «зупинити журналістів». 

Фото: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1552
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду