«Зеонбуд»: рішення АМКУ суперечить фактам і здоровому глузду

«Зеонбуд»: рішення АМКУ суперечить фактам і здоровому глузду

22 Грудня 2020
9726
22 Грудня 2020
18:30

«Зеонбуд»: рішення АМКУ суперечить фактам і здоровому глузду

9726
«Зеонбуд»: рішення АМКУ суперечить фактам і здоровому глузду
«Зеонбуд»: рішення АМКУ суперечить фактам і здоровому глузду

14 грудня АМКУ прийняв рішення накласти штраф на нашу компанію за те, що протягом 9 років ми нібито зловживали, встановлюючи завищені ціни.

На жаль, новий склад Комітету не звернув уваги, що в 2016 році суди всіх інстанцій аналогічне рішення Комітету вже назвали незаконним і бездоказовим. Мабуть, сучасна мода на гучний піар все ж взяла верх над здоровим глуздом.

6 років і мільйони бюджетних грошей витратив АМКУ на це "розслідування". Розслідування, на яке учневі 6 класу вистачило б 1 години. Чому шостого? В цьому класі вивчають відсотки і цього досить. Одна година - це не гарна метафора, це факт, в якому читачі зможуть переконатися прямо зараз за 5 хвилин.

Отже, якщо ви підозрюєте зловживання ціною, тоді обов'язково повинен бути і результат зловживання. Це або необґрунтовані витрати, або надлишки грошей.

Подивимося структуру витрат компанії «Зеонбуд»:

- 65% - це послуги державного Концерну РРТ, який весь час говорить, що ми йому мало платимо;

- 16% - послуги шведської компанії SES Astra, супутниковий оператор, їх тарифи публічні;

- 3% - платежі державі за використання радіочастот.

Додаємо сюди 12% витрат на заробітну плату і відрахування, яка нижча за середню по галузі. Виходить, що 96% наших витрат - об'єктивні і гранично прозорі.

Залишається лише 4% (!) на все інше - оренди, зв'язок, транспорт, паливно-мастильні матеріали, запасні частини, ремонтні роботи та профілактику, адміністративні витрати тощо.

Подивимося на загальний фінансовий стан компанії:

- за 9 років компанія жодного разу не заплатила дивіденди учасникам, і ми так і не змогли повернути валютний кредит, який брали в 2011 році на будівництво мережі.

Тоді питання до АМКУ - так, де ж результат, так званого "зловживання" ціною?! Очевидно, що немає такого результату, а значить немає і не було ніякого зловживання.

Ось тому ми і говоримо, що це настільки просте завдання, що учень 6 класу зміг би розв'язати цю проблему за 1 годину. На жаль, АМКУ не змогло і за 6 років "розслідування" побачити цей очевидний факт. Але ми далекі від думки, що в Комітеті працюють не професіонали, тому доцільно було б замінити "не змогли" на "не захотіли".

Звичайно ж, суду не складе труднощів у черговий раз правильно вирішити цю шкільну задачку від АМКУ, шкода тільки часу і грошей платників податків.

Пресслужба ТОВ «Зеонбуд»

Джерело: Інтерфакс

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9726
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду