50,2% купують квитки на українські фільми рідше одного разу на кілька місяців – дослідження ДМ

50,2% купують квитки на українські фільми рідше одного разу на кілька місяців – дослідження ДМ

30 Жовтня 2020
4190
30 Жовтня 2020
15:05

50,2% купують квитки на українські фільми рідше одного разу на кілька місяців – дослідження ДМ

4190
При цьому 80% опитаних зазначають, що їм нічого не заважає ходити в кінотеатри на українські фільми.
50,2% купують квитки на українські фільми рідше одного разу на кілька місяців – дослідження ДМ
50,2% купують квитки на українські фільми рідше одного разу на кілька місяців – дослідження ДМ

Про це свідчать результати опитування «Портрет глядача українського кіно в кінотеатрі», проведеного КМІС на замовлення ГО «Детектор медіа».

В опитуванні взяли участь 2004 респондентів із Києва, Харкова, Одеси та Львова. Запитання їм ставили в кінотеатрах після закінчення сеансу українського фільму.

Дослідження презентували директорка ГО «Детектор медіа» Галина Петренко та менеджер проєктів Київського міжнародного інституту соціології Олександр Бевзюк-Волошин 

28,1% респондентів відповіли, що зазвичай купують квитки в кінотеатрі рідше, ніж раз на кілька місяців, 27% розповіли, що ходять у кіно раз на місяць, ще 23,2% сказали, що дивляться кіно в кінотеатрах раз на кілька місяців.

50,2% опитуваних купують квитки на українські стрічки рідше, ніж один раз на місяць, 26% – один раз на кілька місяців, ще 15,3% – раз на місяць. Лише 6,8% респондентів розповіли, що ходять в кіно на українські фільми кілька разів на місяць, ще 0,5%  –  раз на тиждень. 

На запитання, чи щось заважає їм купувати квитки саме на українські фільми, майже 80% респондентів відповіли негативно. 

Серед тих, у кого є причини не купувати квитки на українські фільми, 27% причиною назвали низьку якість фільмів, у 18,3% не вистачає коштів на купівлю квитка, 14,7% респондентів бракує часу. 

«Я сподіваюся, що ця інформація буде сприйнята нашими митцями, вони зроблять із неї висновки і братимуть до уваги потреби свого глядача, працюватимуть із аудиторією», – сказала Наталія Байдан, СЕО мережі кінотеатрів «Планета кіно» під час презентації дослідження.

Наталія Байдан

Арт-менеджер кінотеатру «Копернік» (м. Львів), кінокритик Станіслав Тарасенко ззначив, що якщо працювати з аудиторією і цілеспрямовано займатися просуванням незалежного кіно, це приводить людей до кінотеатрів. 

«Я можу довго розповідати, як ми працюємо – запрошуємо знімальні групи, організовуємо допрем’єрні покази. У листопаді заплановано 13 заходів. Я абсолютно впевнений, що в Україні є запит на незалежне кіно, просто цим треба займатися», – розповів він.

Опитування тривало з 27 серпня по 18 жовтня 2020 року в кінотеатрах чотирьох міст України (Київ, Одеса, Львів, Харків) серед глядачів українського кіно. Було опитано 2004 респонденти.

Аналітичну записку (звіт) із результатами дослідження читайте на «Детекторі медіа» незабаром.

*Проєкт реалізовано за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатися з думкою авторів.

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 році як нова модель надання на конкурсних засадах державної підтримки та промоції ініціатив у сфері культури та креативних індустрій. Діяльність Фонду, відповідно до чинного законодавства, є невід’ємною частиною політики й визначених пріоритетів діяльності Міністерства культури та інформаційної політики України.

Фото: Максим Поліщук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4190
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду