Росія збільшить вплив на наступні вибори в Україні – експерти

Росія збільшить вплив на наступні вибори в Україні – експерти

27 Жовтня 2020
1932
27 Жовтня 2020
17:55

Росія збільшить вплив на наступні вибори в Україні – експерти

1932
Це мотивоване, зокрема, відсутністю в законодавстві санкцій та заборон щодо фінансування РФ українських медіа.
Росія збільшить вплив на наступні вибори в Україні – експерти
Росія збільшить вплив на наступні вибори в Україні – експерти

Росія збільшить вплив на наступні вибори в Україні та продовжить фінансувати проросійські медіа, адже покарань в українському законодавстві за це не передбачено. Про це 27 жовтня говорили учасники дискусії «Роль медіа під час місцевих виборчих перегонів».

Журналістка Українського радіо Наталія Соколенко сказала, що в українському законодавстві досі відсутні санкції та заборони щодо фінансування РФ медіа України. «Президент має отямитися й подумати про перекриття цих каналів фінансування, зокрема – фінансування з країни-агресора. Якщо в середині країни ми збережемо хоча б плюралізм між олігархами та олігархічними ЗМІ – це краща ситуація, ніж ми потрапляємо в полон до РФ з однією точкою зору», – вважає вона.

Редакторка «Радіо "Донбас.Реалії"» Тетяна Якубович наголосила на важливості чітко сформулювати ідеї та пропозиції реагування на цю проблему, щоб зменшити вплив РФ на наступних виборах.

Крім того, пані Якубович та засновник інтернет-видання «Новости Донбасса» Олексій Мацука нагадали, що досі не вирішена проблема з трансляцією російських каналів в Україні.

Пан Мацука розповів, що окупаційні адміністрації Донецької та Луганської областей продовжують блокувати український сигнал на цих територіях. За його словами, ці питання, як і проблеми медіа та доступу загалом, не обговорюються під час Мінських переговорів.

«Медіа на підконтрольній території намагаються дотримуватися стандартів. На окупованих – це зробити неможливо й не буде можливо поки там РФ. Що ми можемо робити для передачі сигналу туди? Це власним прикладом і контентом розповідати нашим аудиторіям, які ще залишаються на непідконтрольній частині, якусь фактологічну інформацію, яка пояснює процеси в середині України», – додав Олексій Мацука.

Нагадаємо, 25 вересня 2020 року директорка ГО «Детектор медіа» Галина Петренко сказала, що інтенсивність російської дезінформації та негативне висвітлення російськими і проросійськими пропагандистами українських подій посилилося з початку 2020 року й особливо напередодні українських місцевих виборів. За масштабністю воно зрівнялося із зусиллями російської пропаганди у 2014-2015 роках.

Детальніше про тенденції в інформаційному просторі на старті місцевої виборчої кампанії 2020 року читайте тут.

Фото: Слово і діло

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1932
Читайте також
21.10.2020 13:30
Дмитро Золотухін
для «Детектора медіа»
4 193
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду