В ефірі NewsOne Стерненка знов називали вбивцею – канал перевірить Нацрада

В ефірі NewsOne Стерненка знов називали вбивцею – канал перевірить Нацрада

17 Вересня 2020
2085
17 Вересня 2020
12:56

В ефірі NewsOne Стерненка знов називали вбивцею – канал перевірить Нацрада

2085
Нацрада звернула увагу на випуск токшоу «Протистояння» 28 серпня.
В ефірі NewsOne Стерненка знов називали вбивцею – канал перевірить Нацрада
В ефірі NewsOne Стерненка знов називали вбивцею – канал перевірить Нацрада

17 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») через ознаки порушення презумпції невинуватості підозрюваного.

28 серпня в прямому ефірі NewsOne у токшоу «Протистояння» та в повторах 29 і 30 серпня ведучі В’ячеслав Піховшек і Діана Панченко та гостя ефіру Олена Лукаш називали активіста Сергія Стерненка називали вбивцею, хоча на цей момент не було жодного обвинувального вироку суду щодо нього.

«В ефірі поширено висловлювання, що мають ознаки порушення презумпції невинуватості підозрюваного, – повідомив відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич. – У висловах ведучих та гостей було зазначено про певних громадян України, що вони є вбивцями. Інформація, поширена NewsOne, про факт скоєння Сергієм Стерненком кримінального злочину, містить ознаки порушення закону «Про телебачення і радіомовлення», оскільки станом на 28, 29 і 30 серпня не було обвинувального вироку суду. Це порушення засад презумпції невинуватості. Жодної реакції представників каналу на висловлювання ведучих та Олени Лукаш зафіксовано не було».

Нацрада призначила позапланову перевірку NewsOne щодо дотримання каналом пунктів «а», «в», «з» частини 1 статті 59 закону «Про телебачення і радіомовлення».

Раніше ініціатива Інституту масової інформації та «Детектора медіа» «Медіачек» розглянула низку матеріалів телеканалу NewsOne про Сергія Стерненка, які вийшли в травні 2020 року. Ініціатива дійшла висновку, що канал поширив неправдиву інформацію щодо «трансляції вбивства в прямому ефірі», яку має спростувати, а також порушив професійні стандарти журналістики щодо неупередженості, збалансованості, повноти подання інформації через упереджені коментарі ведучих, іменування особи «вбивцею» до винесення судового вироку та тенденційний підбір коментаторів.

Сергій Стерненко також поскаржився Комісії з журналістської етики на ефіри NewsOne 8-29 травня 2020 року, ведучі та гості яких називали його «вбивцею», «наркоторгівцем», «підозрюваним у злочині».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2085
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду