Андрія Богдана після інтерв’ю Дмитру Гордону викликали на допит у ДБР

Андрія Богдана після інтерв’ю Дмитру Гордону викликали на допит у ДБР

10 Вересня 2020
3632
10 Вересня 2020
21:25

Андрія Богдана після інтерв’ю Дмитру Гордону викликали на допит у ДБР

3632
Колишнього керівника Офісу президента запрошують як свідка для перевірки озвучених ним фактів в інтерв'ю Дмитру Гордону.
Андрія Богдана після інтерв’ю Дмитру Гордону викликали на допит у ДБР
Андрія Богдана після інтерв’ю Дмитру Гордону викликали на допит у ДБР

Державне бюро розслідувань викликало на допит колишнього керівника Офісу президента Андрія Богдана в якості свідка. Про це повідомляє пресслужба відомства.

«9 вересня 2020 року в інтерв'ю одному з видань екскерівник Офісу президента Андрій Богдан оприлюднив інформацію про нібито наявність домовленостей із російськими посадовими особами в питаннях статусу Криму, авіасполучення з Росією, обміну полоненими та ряду інших домовленостей, що непередбачені законами та нормативно-правовими актами або іншими директивами верховного головнокомандувача Збройних сил України», – зазначено у повідомленні.

Андрія Богдана запрошують для проведення слідчих дій та перевірки озвучених ним фактів «з огляду на суспільну значущість порушених питань».

У відомстві додали, що повістку про виклик на допит вже надіслали на адресу реєстрації пана Богдана.

9 вересня було оприлюднено інтерв’ю Андрія Богдана засновнику видання «Гордон» Дмитрові Гордону. В інтерв’ю колишній керівник ОП говорив, що іноземні спецслужби вірять в існування домовленості про спільні поступки між Україною і Росією. За його словами, цей план нібито було складено за підсумками переговорів нинішнього глави ОП Андрія Єрмака з російською стороною.

«Я не бачив цього документа, але серед дипломатів і спецслужб багато разів зустрічав згадку про нього. У ньому є чи 12, чи то 13 пунктів. Але в це вірять усі іноземні спецслужби... Це якийсь алгоритм дій. «Ми вам – кораблі, ви нам – воду в Крим, ми вам – полонених, ви нам – пряме авіасполучення. Ми вам – $3 млрд за рішенням суду, а ви нам – щось», – сказав він.

Крім того, пан Богдан казав, що влада України розраховує на виплати Росією багатомільярдних компенсацій за окупацію Криму й агресію на Донбасі.

9 вересня Андрій Богдан повідомив, що після виходу інтерв'ю виїхав з України через нібито погрози. «У зв’язку з фізичною загрозою після першого інтерв’ю Гордону змушений перейти Україно-румунський кордон»,написав він у Facebook.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 11 лютого 2020 року звільнив Андрія Богдана з посади керівника Офісу президента, а замість з нього призначив Андрія Єрмака. Андрій Єрмак - юрист і кінопродюсер, засновник Garnet International Media Group. У травні 2019 року він став помічником президента, на цій посаді опікувався, зокрема, обміном полоненими з Росією та бойовиками Донбасу.

Фото: gordon.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3632
Читайте також
05.11.2019 16:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 909
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду