detector.media
10.09.2020 21:25
Андрія Богдана після інтерв’ю Дмитру Гордону викликали на допит у ДБР
Андрія Богдана після інтерв’ю Дмитру Гордону викликали на допит у ДБР
Колишнього керівника Офісу президента запрошують як свідка для перевірки озвучених ним фактів в інтерв'ю Дмитру Гордону.

Державне бюро розслідувань викликало на допит колишнього керівника Офісу президента Андрія Богдана в якості свідка. Про це повідомляє пресслужба відомства.

«9 вересня 2020 року в інтерв'ю одному з видань екскерівник Офісу президента Андрій Богдан оприлюднив інформацію про нібито наявність домовленостей із російськими посадовими особами в питаннях статусу Криму, авіасполучення з Росією, обміну полоненими та ряду інших домовленостей, що непередбачені законами та нормативно-правовими актами або іншими директивами верховного головнокомандувача Збройних сил України», – зазначено у повідомленні.

Андрія Богдана запрошують для проведення слідчих дій та перевірки озвучених ним фактів «з огляду на суспільну значущість порушених питань».

У відомстві додали, що повістку про виклик на допит вже надіслали на адресу реєстрації пана Богдана.

9 вересня було оприлюднено інтерв’ю Андрія Богдана засновнику видання «Гордон» Дмитрові Гордону. В інтерв’ю колишній керівник ОП говорив, що іноземні спецслужби вірять в існування домовленості про спільні поступки між Україною і Росією. За його словами, цей план нібито було складено за підсумками переговорів нинішнього глави ОП Андрія Єрмака з російською стороною.

«Я не бачив цього документа, але серед дипломатів і спецслужб багато разів зустрічав згадку про нього. У ньому є чи 12, чи то 13 пунктів. Але в це вірять усі іноземні спецслужби... Це якийсь алгоритм дій. «Ми вам – кораблі, ви нам – воду в Крим, ми вам – полонених, ви нам – пряме авіасполучення. Ми вам – $3 млрд за рішенням суду, а ви нам – щось», – сказав він.

Крім того, пан Богдан казав, що влада України розраховує на виплати Росією багатомільярдних компенсацій за окупацію Криму й агресію на Донбасі.

9 вересня Андрій Богдан повідомив, що після виходу інтерв'ю виїхав з України через нібито погрози. «У зв’язку з фізичною загрозою після першого інтерв’ю Гордону змушений перейти Україно-румунський кордон»,написав він у Facebook.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 11 лютого 2020 року звільнив Андрія Богдана з посади керівника Офісу президента, а замість з нього призначив Андрія Єрмака. Андрій Єрмак - юрист і кінопродюсер, засновник Garnet International Media Group. У травні 2019 року він став помічником президента, на цій посаді опікувався, зокрема, обміном полоненими з Росією та бойовиками Донбасу.

Фото: gordon.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY