До захопленого банку правоохоронці пустили журналістів двох телеканалів

До захопленого банку правоохоронці пустили журналістів двох телеканалів

3 Серпня 2020
4088
3 Серпня 2020
18:37

До захопленого банку правоохоронці пустили журналістів двох телеканалів

4088
Журналісту 5-го каналу в поліції діалогу сказали, що пустили тих, хто підписав спеціальні документи.
До захопленого банку правоохоронці пустили журналістів двох телеканалів
До захопленого банку правоохоронці пустили журналістів двох телеканалів

До захопленого банку пустили журналістів двох каналів, які підписали документи про готовність до непередбачуваних ситуацій. Про це повідомив у включенні журналіст 5-го каналу Петро Троць із посиланням на представницю поліції діалогу.

«Представниця служби поліції діалогу, яка була всередині будівлі в момент затримання зловмисника, пояснила, як всередину приміщення потрапили журналісти двох українських телеканалів. З її слів, туди пішли добровольці, які підписали відповідні документи, що вони готові до непередбачуваних ситуацій», – повідомив журналіст.

Він не назвав цих телеканалів. Очевидно, мова йде про канал ZIK (всередині банку перебував журналіст каналу Андрій Лащ) і ще один канал з холдингу Тараса Козака та Віктора Медведчука – «112 Україна» або NewsOne – обидва вони транслювали в прямому ефірі «інтерв’ю» співробітниці поліції діалогу з чоловіком, який захопив відділення банку.

Нагадаємо, чоловік, який 3 серпня близько 12:00 захопив відділення банку в бізнес-центрі «Леонардо» в центрі Києва, вимагав доступу до ЗМІ, щоб дати інтерв’ю. Журналісти з місця подій повідомляли, що він вимагав прямого ефіру на будь-якому з телеканалів і хотів озвучити тільки там свої вимоги. Близько 14:55 представники СБУ провели спецопрацію та затримали чоловіка.

Перед спецоперацією СБУ до захопленого відділення банку пройшли представники кількох каналів. Зокрема, відео зсередини приміщення та розмову з «терористом» показували «112 Україна», NewsOne і ZIK. На брифінгу одразу після спецоперації представник СБУ не відповів на запитання журналістів, яким чином представники деяких телеканалів опинилися в приміщенні банку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4088
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду