Київський «терорист» вимагає допуску до ЗМІ (ОНОВЛЕНО)

Київський «терорист» вимагає допуску до ЗМІ (ОНОВЛЕНО)

3 Серпня 2020
2087
3 Серпня 2020
14:31

Київський «терорист» вимагає допуску до ЗМІ (ОНОВЛЕНО)

2087
За словами Антона Геращенка, чоловік хоче дати якісь інтерв’ю.
Київський «терорист» вимагає допуску до ЗМІ (ОНОВЛЕНО)
Київський «терорист» вимагає допуску до ЗМІ (ОНОВЛЕНО)

Чоловік, який захопив відділення банку в бізнес-центрі «Леонардо» в центрі Києва, вимагає доступу до ЗМІ, щоб дати інтерв’ю. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в коментарі телеканалу «Україна 24».

«Зараз зі злочинцем ведуться перемовини. Ми вимагаємо від нього здатися. Він вимагає, щоб до нього допустили ЗМІ, щоб він дав якісь інтерв’ю. Схоже, що ситуація розгортається за сценарієм, як це було в Луцьку. Однак на сьогоднішній момент ми ще не знаємо, чи є в нього справжня бомба і справжня зброя, як це було в Луцьку. Стратегія наразі – переговори», – повідомив заступник міністра.

На запитання, про що саме він хоче спілкуватися зі ЗМІ, Антон Геращенко сказав, що про це знає керівник оперативної групи, який веде перемовини з чоловіком. «Інформацію в ЗМІ будемо видавати тоді, коли це не заважатиме проведенню спецоперації», – додав заступник міністра.

Ведуча каналу «Україна 24» Олена Цинтила у прямому включенні з перехрестя біля бізнес-центру «Леонардо» повідомила, що зловмисник вимагає прямого ефіру на будь-якому з телеканалів, хоче озвучити тільки там свої вимоги. Поліціянти просять максимально обмежити свою присутність у центрі Києва. За її словами, біля бізнес-центру багато журналістів і правоохоронців.

За попередньою інформацією, яку озвучив пан Геращенко, чоловік, який захопив відділення банку, відпустив співробітників банку, там залишилася тільки керівниця відділення. За попередньою інформацією, він її не затримував, тобто він готовий був залишитися там сам зі своєю нібито бомбою. Але ця інформація ще потребує додаткового підтвердження.

Чоловік, який захопив відділення банку, свого імені не називав. Але правоохоронці попередньо встановили його особу. За словами пана Геращенка, це чоловік 32 років.

Перехрестя вулиць Володимирської та Богдана Хмельницького перекрито правоохоронцями. На перехресті зібралися знімальні групи телеканалів та стримери інтернет-видань.

Близько 14:55 представники СБУ провели спецопрацію та затримали чоловіка. Перед спецоперацією представників кількох телеканалів, які стримили з-під дверей бізнес-центру, попросили припинити прямі трансляції та відійти. До останнього моменту стрим вів телеканал ZIK.

На запитання журналістів на брифінгу, чому представники кількох телеканалів мали змогу перебувати в приміщенні перед спецоперацією, представник СБУ нічого не відповів і сказав, що відповіді даватимуть учасники спецоперації.

Раніше Антон Геращенко повідомив у фейсбуку, що 3 серпня, о 12:00, до поліції зателефонувала представниця АТ «Універсал Банк» (Шевченківський район, приміщення бізнес-центру «Леонардо») та повідомила, що у відділення зайшов невідомий чоловік віком до 35 років, який сказав, що у нього в рюкзаку знаходиться бомба і попросив викликати поліцію.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2087
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду