Кравчук виступив у російському токшоу на «Россия 1»

Кравчук виступив у російському токшоу на «Россия 1»

31 Липня 2020
6999
31 Липня 2020
19:28

Кравчук виступив у російському токшоу на «Россия 1»

6999
Російська телеведуча Ольга Скабєєва традиційно розповідала, що на Донбасі немає росіян, а «сепаратистів» треба перестати називати терористами.
Кравчук виступив у російському токшоу на «Россия 1»
Кравчук виступив у російському токшоу на «Россия 1»

Новий голова української делегації в Тристоронній контактній групі для переговорів щодо окупованої частини Донбасу, перший президент України Леонід Кравчук дав коментар російським журналістам каналу «Россия 1». Відповідне відео опубліковане на YouTube-каналі «Россия 24».

Спілкування Кравчука та Скабєєвої тривало біля 20 хвилин. Через те, що президент України Володимир Зеленський обмовився, що перемовини по Донбасу має очолити людина, яка зможе домінувати за столом переговорів, російська ведуча розпитувати Кравчука про його «спосіб домінування».

У свою чергу, Леонід Кравчук зазначив, що його мета - мир на Донбасі та аби сторони слухали один одного.

«Домінування не значит бути над кимось, це означає, щоб люди зрозуміли: ми хочемо зрозуміти всіх. Почути усіх: людей в Донбасі, людей в Україні, тих, хто має там певні інтереcи», - сказав Кравчук.

Політик сказав, що буде домагатися, щоб на Донбасі був мир, зазначивши, що «мир не може бути за рахунок одного або за рахунок інтересів іншого. Тільки рух назустріч один одному».

Під час розмови Ольга Скабєєва також сказала, що вона не вважає Донбас Україною. Кравчук на це відповів: «Слухайте свого президента», маючи на увазі, що Володимир Путін вважає, що «ДНР» і «ЛНР» - це Україна.

Щодо прямих переговорів з ватажками незаконних озброєних об'єднань ОРДЛО, до яких Україну схиляє Кремль, Кравчук зазначив: якщо це Україна, «нехай приїжджають до Києва домовлятися».

Кравчук зазначив, що прийшов в ефір не для того, щоб ображати і вішати ярлики, закликавши до цього і Скабєєву. Він сказав, що ні слова не сказав про те, що Росія бомбила Донбас. Скабєєва ж двічі повторила, що Україна «6 років винищувала населення Донбасу».

У підсумку він запросив кореспондентку російського пропагандистського каналу РФ в Україну, запевнивши, що зуміє її переконати.

«Приїжджайте в Київ, я вас запрошую. Я вас посаджу в красиве крісло, сяду в такому ж красивому кріслі навпроти. Поставимо перед собою монітор, і ми будемо говорити з вами дві години. Я абсолютно впевнений, що ви зміните свою точку зору, незважаючи на спеціальну підготовку», - додав Кравчук.

У відповідь Скабєєва «подякувала» за запрошення та заявила, що в Києві «аж надто багато націоналістів» і вона побоюється за своє життя. Після завершення зв'язку ведуча звинуватила Кравчука в лицемірстві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6999
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вододимир
1355 дн. тому
Кравчук також дав інтерв"ю Першому каналу Росії в передачі "Время покажет", ведучий Шейнін, до говорили з ним доволі ввічливо.
Михайло Думич, Нова Кам'янка, Львівщина
1356 дн. тому
Вибачте, Леонід Кравчук має померти. Це мав на увазі.
Михайло Думич, Нова Кам'янка, Львівщина
1356 дн. тому
Кравчука треба геть з ТКГ щодо Донбасу. За виступ на Россия 1 він помер від інфаркту. Йому вже 86 років.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду